У Львові презентували стратегію водної політики України

13:45 12 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 12 вересня, на стадіоні «Арена Львів» розпочався п’ятий Міжнародний «Lviv Eco Forum».

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли: «Під час першої панелі експерти презентували стратегію водної політики України-2019 та обговорили сценарій розвитку цієї галузі з огляду на виклики на 30 років вперед. Адже час, як переконують фахівці, працює проти нас – ми втрачаємо не лише воду, а й екологію загалом».

«Усі ресурси – вичерпні, тому лише обдумана національна стратегія й виважені кроки допоможуть нам зберегти і розвинути те, що маємо. Президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький презентував стратегію водної галузі – як частину великої стратегії управління водною політикою України», – поінформували також у міськраді.

Дмитро Новицький зазначив: «Стратегія водної галузі – це частина великої стратегії управління водною політикою України. Ми втрачаємо час, а тому втрачаємо і газ, і воду, й екологію. Уже багато часу втрачено, бо стратегія, яку ми пропонували у 2002 році на наступні 20 років, – не реалізована. Жодна проблема не була реалізована з 2002 року. Ми спільно з водоканалами й національним інститутом розробили концепцію бачення стратегії водопровідної галузі. І, безперечно, наша стратегія має бути пов’язана з житлово-комунальним господарством.

Президент Асоціації «Укрводоканалекологія» також розповів: Стратегія об’єднує чотири основні блоки, які треба вдосконалювати і втілювати. А це економічна та фінансова політика, технічна та технологічна політика, нормативно-правова база, професійна підготовка та кадрова політика. Основним аспектом є фінансовий стан підприємств, і мають бути створені можливості для залучення коштів, зокрема – й іноземних інвестицій. Окрім того, програма «питна вода» закінчується наступного року, і вона має бути продовжена».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів