У Львові платять на ринку за ялинку від 250 до 1500 гривень (відео)

18:22 28 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Попри цьогорічну новацію, яка дає змогу маркувати ялинки не тільки пластиковими чипами, а й звичайними наклейками зі штрих-кодом, на зниження ціни дерева це не позначилося.

Сьогодні у Львові за різдвяне дерево на  ринку платять від 250 до 1500 гривень. До того ж, такі ялинки чи смереки зазвичай зрубані незаконно. Попри цьогорічну новацію, яка дає змогу маркувати ялинки не тільки пластиковими чипами, а й звичайними наклейками зі штрих-кодом, на зниження ціни дерева це не позначилося.

Часто на ринку можна знайти дерева з фальшивими чипами або ж узагалі без них. Під час рейдів інспектори вилучають такий товар цілими партіями, відтак  насадження направляють для зберігання до лісового господарства.

Більшість вилучених ялинок передають дитячим садкам, інтернатам і школам, а також малозабезпеченим, які не в змозі придбати собі таке дороге дерево самостійно. Покарання за таке порушення передбачає штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів, тобто від 17 до 119 гривень. 

Перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень зазначив: «Усі новорічні ялинки слід маркувати. Можуть бути два види маркування: або це бірка з електронним чипом, або ж самоклейна стрічка з чипом. За обома цими маркуваннями можна дізнатися, з якого саме господарства відпущена ця ялинка, її порода та висота» 

Про це повідомили сьогодні, 28 грудня, в журналі Верховної Ради України «Віче».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів