Сміттєзвалище Львова негативно впливає на ґрунти

10:15 9 квітня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: city-adm.lviv.ua

Працівники відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області провели кризовий моніторинг поверхневих вод та грунтів у зоні полігону твердих побутових відходів Львівського комунального підприємства «Збиранка».

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Львівській області, де також розповіли: «Спеціалісти відібрали в першому кварталі 2019 року 54 проби поверхневих вод та 24 об'єднані проби ґрунту. За результатами проведених досліджень поверхневих вод в меліоративному каналі в місці обвідних каналів біля автодороги «Львів – Рава-Руська» на відстані приблизно один кілометр від підніжжя полігону ТПВ спостерігається
сходження незначне збільшення вмісту концентрацій забруднюючих речовин (хлоридів, азоту амонійного, біохімічного споживання кисню, хімічного споживання кисню)».

«Помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка, яка не чинить негативного впливу на річку Полтву, оскільки та зазнає забруднень вище гирла річки Малехівка (вище по течії). Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ», – поінформували також в екологічній інспекції.

«За результатами проведених досліджень проб ґрунтів з’ясовано, що полігон твердих побутових відходів Львівського комунального підприємства «Збиранка» негативно впливає на ґрунти у зоні полігону. У відібраних пробах ґрунту виявлені перевищення забруднюючих речовин відносно фону за показниками: азот амонійний, нітрати, хлориди, кобальт, марганець, свинець, мідь, залізо загальне, нафтопродукти, кадмій та цинк», – повідомили також в екологічній інспекції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів