Сміттєвалище Львова негативно впливає на ґрунти

13:00 18 січня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: galinfo.com.ua

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області провели кризовий моніторинг поверхневих вод та ґрунтів у зоні полігону твердих побутових відходів Львівського комунального підприємства «Збиранка».

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Львівській області, де також розповіли: «Відібрано 217 проб поверхневих вод та 92 об'єднані проби ґрунту. За результатами проведених досліджень поверхневих вод спостерігаються наступні тенденції – в меліоративному каналі у місці сходження обвідних каналів біля автодороги «Львів – Рава-Руська», на відстані приблизно один кілометр від підніжжя полігону ТПВ зафіксовано незначне збільшення вмісту концентрацій забруднюючих речовин (хлоридів, азоту амонійного, біохімічного споживання кисню, хімічного споживання кисню); помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівку; річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтву, оскільки дана річка зазнає забруднень вище гирла річки Малехівка (вище по течії); річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ».

«За результатами проведених досліджень проб ґрунтів з’ясовано, що полігон твердих побутових відходів негативно впливає на ґрунти в зоні полігону. 2018 року виявлені перевищення забруднюючих речовин відносно фону по таких показниках, як азот амонійний, нітрати, хлориди, кобальт, марганець, свинець, мідь, залізо загальне, нафтопродукти, кадмій, цинк. Проте слід відзначити, що в IV кварталі 2018 року, за результатами лабораторних досліджень, спостерігається тенденція до зменшення забруднюючих речовин в ґрунтах за вищевказаними показниками», – поінформували також у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів