Шквалистий вітер і град до кінця доби у Львові: синоптики прогнозують, а мерія попереджає

16:39 11 серпня 2021 р.

Фото до новини

Львівський регіональний центр з гідрометеорології передбачає, що у місті Львові сьогодні, 11 серпня, до кінця доби очікують пориви північно-західного вітру і шквали 15 – 20 м/с, град.

Завтра, 12 серпня, очікують вночі та вранці туман видимістю 200 - 500 м. Мерія застерігає усіх зважати на прогноз погоди й бути обережними, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає ознайомитись з простими правилами:

Всі вікна в будинку або квартирі при сильних шквальних вітрах повинні бути щільно зачинені.

З незасклених балконів і лоджій слід прибрати предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.).

Опинившись на вулиці в шторм, людям слід триматися якомога далі від рекламних щитів (і інших навісних конструкцій), ліній електропередачі, а також дерев. Озирніться навколо, потрібно бути подалі від усього, що може відірватися, зламатися і впасти на голову. Не можна підходити до обірваних проводів.

У разі сильного вітру необхідно сховатися в найближчому будинку (це може бути магазин, бібліотека, торговий центр, під'їзд будинку, кінотеатр) або природному укритті до його стихання.

Великі дерева! Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими деревами, особливо це стосується тополь і не паркувати під ними автотранспорт, тому що дерево може впасти або розламатися його гілки, які також можуть бути небезпечні при падінні.

Не слід користуватися ліфтом, бо вітер може обірвати дроти на вулиці, через що припиниться електроживлення.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій міська рада просить повідомляти на «Гарячу лінію міста» за коротким номером 1580.

Завтра у Львові погоду визначатиме проходження атмосферного фронту. Попереджають про грозу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів