Рятівники скверу Святого Юра у Львові закликають небайдужих долучатися до чергувань у ньому

12:00 24 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: firstsocial.info

Активісти громадської ініціативи «Врятуй сквер Святого Юра» повідомили в середу: «Наразі ситуація така, що у сквері кожного дня намагаються почати проводити роботи. На це треба оперативно реагувати і не дозволяти їм це робити».

Активісти громадської ініціативи «Врятуй сквер Святого Юра» повідомили сьогодні, 24 червня:

«Наразі ситуація така, що у сквері кожного дня намагаються почати проводити роботи. На це треба оперативно реагувати і не дозволяти їм це робити А для цього необхідно весь день мати в сквері ДЕКІЛЬКА чергових. Тому просимо долучатись до чергування нових людей, щоб остаточно не змучити наших постійних чергових.

Обрати для себе час можна тут – https://goo.gl/FypQnz. Коли обрали, пишіть приватні повідомлення Соні (https://www.facebook.com/kseniya.moskalenko) – вона додасть вас до розкладу. Зауважте, що вночі (з 22 до 6) має бути хоча б двоє чергових, один з яких обов'язково має бути хлопцем».

Про це повідомили сьогодні, 24 червня, на сторінці громадської ініціативи «Врятуй сквер Святого Юра» в інтернет-мережі «Facebook». Натомість на соціальному порталі «Стайк» розповіли в середу:

«У Львові і надалі відбувається боротьба за сквер, що знаходиться біля собору святого Юра. Активісти громадської ініціативи «Врятуй сквер святого Юра» цілодобово чергують, зупиняють техніку, ведуть перемовини з представниками влади й повідомляють у соціальній мережі:

«За останні декілька днів зустрічей і розмов з Андрієм Москаленком, головою адміністрації міського голови і паном Пакіжем, відповідальним за будівництво, ми дійшли попередньої усної домовленості, що ми не перешкоджаємо роботам на місці існуючої дороги і встановленню пам’ятника. Тим часом на роботи у межах скверу ми не погоджуємось, так як законних підстав для їх здійснення немає.

Оскільки правоохоронні органи відмовляються реагувати, сьогодні ми самостійно зупинили спробу прорити нову траншею вглиб скверу. Ми надалі будемо зупиняти роботи в межах підпірної стінки скверу.

Цілодобове чергування триває. Ми продовжуємо діалог з відповідальними особами задля уникнення ексцесів і пошуку шляхів вирішення цієї ситуації».

Нагадаємо, у Львові вже декілька місяців ведуться дискусії навколо пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та скверу, який знаходиться біля церкви Юра. Дискусії стосувались того, що за проектом сквер, який був закладений 1897 році відомим у Європі ландшафтним архітектором Арнольдом Рьорінгом, коли Шептицькому було 32 роки, повинен був повністю переплануватись. Жителі сусідніх вулиць, громадські активісти та студенти, які пропонують не знищувати сквер, а встановити пам’ятник митрополиту посеред нього, проводили акції протесту в самому сквері у вигляді пікніків, за що були звинувачені представниками Української Греко-католицької церкви в роботі на Кремль та боротьбі проти церкви».

Про це повідомили сьогодні, 24 червня, на соціальному порталі «Стайк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів