Парки та сквери Дрогобича і Стебника отримають офіційні назви

17:09 13 червня 2024 р.

Фото до новини

Таких у Дрогобичі та Стебнику – десяток.

Про це інформує Дрогобицька міська рада, пише DailyLviv.com.

У Дрогобичі триває робота над перейменуванням чи найменуванням вулиць, провулків, площ, парків, скверів та громадських просторів. Ця робота розпочалась з системного процесу дерусифікації, в ході якого було перейменовано близько трьох десятків топонімів, що носили радянські назви, імена осіб російського походження або були присвячені подіям радянської імперської доби.

Над цим з червня 2022 року працювала спеціальна комісія з питань проведення заходів дерусифікації та перейменування і присвоєння назв вулицям, провулкам, паркам, скверам у межах Дрогобицької міської територіальної громади.

Після перейменування радянських топонімів у громаді, комісія розпочала роботу над присвоєнням назв для парків, скверів та громадських просторів, які сьогодні залишаються безіменними. Таких у Дрогобичі та Стебнику – десяток. Поміж ними – знаний за народною назвою парк «Новонароджених», що на вулиці Володимира Великого – Пилипа Орлика, парк у Стебнику на вулицях Володимира Великого та Дрогобицькій, а також низка скверів у Дрогобичі та Стебнику.

Управління культури та розвитку туризму напрацьовує пропозиції нових назв для парків та скверів, включаючи історичні назви, з метою системного підходу та напрацювання історичних обґрунтувань для майбутніх назв.

Детальний перелік парків та скверів, яким планують присвоїти імена з візуалізацією їх розташування, а також напрацьовані пропозиції назв буде додатково винесено на розгляд та обговорення громадськості, аби мешканці змогли взяти участь у виборі офіційних найменувань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів