Німецькі експерти продовжуватимуть навчати львів’ян правильному догляду за деревами

16:00 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, практичні заняття наших гостей підбігають до завершення, однак вони запланували й наступні свої семінари.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 9 жовтня, «Щоденному Львову», що в нашому місті підбігають до завершення практичні заняття від німецьких експертів щодо догляду за деревами. У повідомленні також конкретизують:

«Так, сьогодні в рамках цього проекту німецька та українська сторони підбили підсумки зробленого та посадили декілька дерев на проспекті Свободи. Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка зазначив із цього приводу:

«Кожен чоловік повинен виховати сина, посадити дерево та збудувати будинок. Тобто, тепер мені залишилось лише останнє.

Є така вже дуже втрачена фраза про те, що дерева – це легені міста. Зараз ми бачимо зростання кількості автомобілів, бачимо, що дихати вільно, на повні груди, в місті стає все важче і важче, тому напевне тоді дуже важливо, щоб кожна людина долучилась, щоб наше місто стало більш зеленим, доглянутим, і щоб справді той імідж, який сьогодні має Львів – одного із найзеленіших та найзатишніших міст України – не тільки залишався, а й розвився. Дуже важливо, що наші німецькі колеги, за допомогою уряду Німеччини, не тільки докладаються до реставрації кам’яниць, до оновлення фасадів, а й підказують нам нові технології по вирощуванню зелених насаджень, по акуратній обрізці дерев. Можливо, це не настільки новітні технології, але німецька точність та скрупульозність завжди підштовхує наших працівників відноситись до цих речей настільки виважено та професійно, як це роблять німецькі фахівці» 

Своєю чергою, німецький експерт Іріс Гляйхман розповіла: «Насамперед – це все питання якості проживання в місті. Зелень є важливою як для проживання мешканців, так і для збереження навколишнього середовища, клімату. Чим зеленіше місто, тим приємніше в ньому жити. Це провідні теми в житті більшості міст у світі. Питань в тому, яку спеку може витримати людина і яким чином можна охолоджувати міста природнім способом. Під час цього семінару було висаджено 4 дерева, але основною ціллю була не висадка, а саме догляд. Ми запланували й наступні такі семінари». 

У прес-службі міської ради також нагадали, що в рамках реалізації чергового етапу проекту «Розроблення концепції менеджменту для міських дерев Львова («Концепція вуличних дерев»)», з 6 до 10 жовтня департамент містобудування Львівської міської ради спільно з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ проводить теоретичні та практичні навчання по догляду за деревами. Навчають працівників ЛКП «Зелений Львів» та зацікавлених представників ГО експерти з Німеччини – Андреас Деттер та Георг-Фрідріх Виттман, відповідно до методик, розроблених Німецьким науково-дослідницьким товариством ландшафтного розвитку і будівництва (FLL)».

Як інформував «Щоденний Львів», експерти з Німеччини ознайомлювали охочих з технологіями, які забезпечують міцність і стійкість дерев.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів