Експерти з Німеччини навчать львів’ян правильно доглядати зелені насадження (відео)

19:14 7 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lviv.restgeo.com

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, Андреас Деттер та Георг-Фрідріх Виттман, відповідно до методик, розроблених Німецьким науково-дослідницьким товариством ландшафтного розвитку і будівництва (FLL), ознайомлювали охочих з технологіями, що забезпечують міцність і стійкість дерев.


Відео: Telekanal ZIK

У прес-службі міської ради повідомили у вівторок «Щоденному Львову», що зі 6 до 10 жовтня департамент містобудування Львівської міської ради спільно з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ проводить у рамках реалізації чергового етапу проекту «Розроблення концепції менеджменту для міських дерев Львова («Концепція вуличних дерев»)» теоретичні та практичні навчання по догляду за деревами. У повідомленні також конкретизують:

«Відтак, сьогодні відбулось перше практичне заняття для працівників ЛКП «Зелений Львів» та зацікавлених представників ГО. Експерти з Німеччини Андреас Деттер та Георг-Фрідріх Виттман, відповідно до методик, розроблених Німецьким науково-дослідницьким товариством ландшафтного розвитку і будівництва (FLL), ознайомлювали охочих з технологіями, що забезпечують міцність і стійкість дерев. 

Відбувалось практичне заняття на проспекті Свободи, а саме – на ділянці від Львівського оперного театру до статуї Матері Божої. 

«Належне озеленення міста напряму впливає на комфортність проживання населення в місті. Тому департамент містобудування ЛМР намагається якомога краще забезпечити кваліфікацію працівників комунального підприємства «Зелений Львів» знаннями щодо догляду за деревами.

Останніми роками ми співпрацюємо з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, зокрема з Лєнкою Войтовою – експертом з озеленення. Власне, ми маємо вже черговий етап такої співпраці – сьогодні розпочали практичні заняття по догляду за деревами. Тут є присутніми всі працівники ЛКП «Зелений Львів», які займаються обрізкою дерев. Залучивши експертів Георга-Фрідріха Віттмана та Андреаса Деттера, проводимо спеціальні практичні заняття. Унікальність акції в тому, що найкращі способи догляду, які використовують у Німеччині, сьогодні викладуть для працівників «Зеленого Львова». Зокрема, одним із  нових доглядних робіт для нашого міста є зміцнення крони дерев, що зменшує потреби в обрізці.

Вчора увесь день експерти з Німеччини викладали теоретичні знання для наших працівників, а сьогодні, завтра та післязавтра будуть практичні заняття.

Ідея в тому, що ми хочемо спільно з німецькими спеціалістами опрацювати весь комплекс дерев на просп. Свободи, вивчити, які з них підлягають заміні, та максимально замінити тих, які потребують. І це буде не одномоментна заміна – вона триватиме довгий час, щоб максимально зберегти і підсадити в необхідному місці необхідні дерева», – розповів начальник управління екології та благоустрою ЛМР Андрій Галушка.

На запитання, в чому мета занять від німецьких експертів та чому наші працівники потребують їх, відповів, що не варто обмежуватись лише своїми знаннями – потрібно постійно вчитись чомусь новому.

«Звичайно ж, нашим працівникам експерти дають хорошу оцінку, але ми хочемо перейняти те краще, що є в інших країнах, та максимально ефективно створювати комфорт для мешканців», – додав Андрій Галушка.

Як підкреслив під час практичних занять один із німецьких експертів – Андреас Деттер, дерева є надзвичайно важливим елементом міста, тож вони, як і архітектура, також потребують оновлення і догляду.

«На нашу думку, дерева значною мірою визначають атмосферу та зовнішній вигляд міста, а тому дуже важливо, щоб на таких знакових місцях, як просп. Свободи, дерева якомога довше зберігали свій зовнішній вигляд. З одного боку, ми хочемо передати цілком конкретні технічні знання, а з другого – треба мислити глобальніше та планувати розвиток зелених насаджень на багато років, а це включає і догляд, і насадження нових дерев, й усунення старих чи небезпечних», – зазначив Андреас Деттер.

На його думку, Львів потребує концепції перспективного бачення, тобто потрібно продумати, що має відбуватися з деревами у місті в майбутньому.

«Тут Львів не оригінальним, адже такої концепції бракує і багатьом німецьким містам. Однією із причин, чому ми тут і здійснюємо таку діяльність, був той факт, що кілька років назад тут було здійснено обрізку дерев занадто сильно, тож виникла загроза, що ці дерева загинуть. В цьому ми побачили необхідність нашого втручання», – додав Андреас Деттер.

Одним із ініціаторів навчань та партнерів департаменту містобудування є Німецьке товариство міжнародної співпраці GIZ. Як зазначила одна із його представників – експертів з озеленення – Лєнка Войтова, для проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» дуже важливим є інтегрований підхід до розвитку міста – не лише збереження старої архітектури, а й озеленення, адже це важливо для громадськості. Додала вона також і те, що GIZ співпрацює з різними містами України, проте тематично – лише у Львові реалізують проект по догляду за деревами.

Детальніша інформація стосовно проекту – за тел. 297-57-55 (управління екології та благоустрою департаменту містобудування Львівської міської ради)». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів