Нідерланди подарували Львову 100 тисяч цибулин тюльпанів та гадючої цибульки

12:05 9 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Тож наступного року у місті знову цвістимуть тюльпани.

100 тисяч цибулин тюльпанів 15 нових сортів та ще близько 8 тисяч мускарів – усе це цьогоріч Львову передадуть Нідерланди. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Почесний консул України у Нідерландах Еміль де Севрен Жаке приїхав з делегацією до Львова та зустрівся з мером міста Андрієм Садовим.

«Наступного року наше місто теж буде прикрашене тюльпанами. Цьогоріч нам подарують 100 тисяч цибулин. Вони будуть висаджені по усіх районах міста. Дякуємо Нідерландам за те, що допомагаєте робити наше місто ще красивішим», – розповів Андрій Садовий.

Як пояснили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради, торішні тюльпани, висаджені вдруге, вже не будуть мати такого рясного врожаю і зацвітуть не більше як на половину. Тож ще торік Нідерланди вирішили передати місту нові цибулини тюльпанів, щоб висадити нові, красиві квіти у найважливіших локаціях міста.

Читайте також: У Львові зацвіли нідерландські тюльпани

 «Квіти вже прямують до України і за тиждень-два будуть у Львові. Наступного року квіти будуть цвісти по цілому місту. Більшість локацій з тюльпанами залишаться ті самі, що й торік, але ми разом із садівниками та районними адміністраціями обрали ще кілька нових місць, де висадять квіти», – розповіла Оксана Луцько, заступниця керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Нагадаємо, минулого року Нідерланди передали Львову 125 тисяч тюльпанів 10 різних сортів та додатково ще 100 тисяч цибулин окремо для Стрийського парку.

Квіти посадили на понад 6 локаціях Львівської громади: на вулицях, у скверах, парках та приєднаних громадах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів