Негода у Європі: з Німеччини - до Польщі, а з Польщі - в Україну

17:50 17 липня 2021 р.

Фото до новини

У Польщі видано штормові попередження другого і третього рівнів.

Інститут метеорології і водного господарства Польщі підвищив штормове попередження про бурі та град до третього рівня у Підляському та Вармінсько-Мазурському воєводствах, а також Татранського повіті у Малопольщі. Штормове попередження діятиме з 18 липня з ранкової пори.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Синоптик Інституту Анна Возьняк повідомила, що у районах, де видано штормові попередження третього рівня, найбільшою небезпекою будуть інтенсивні дощі. За прогнозами синоптиків, їх інтенсивність сягатиме 30-40 мм протягом години. У Підляському та частині Вармінсько-Мазурського воєводства додатковою небезпекою буде вітер, пориви якого сягатимуть навіть 100 км на годину.

Штормове попередження другого рівня також діятиме у Куявсько-Поморському, Люблінському, Любуському, Мазовєцькому, Поморському та Великопольському воєводствах. Попередження першого рівня видано для Нижньосілезько, Лодзького, Малопольського, Підкарпатського та Сілезького воєводств.

Польщу чекає дуже тепла ніч. На сході і на півдні мінімальна температура становитиме не нижче 20 градусів. Трохи холодніше – 16-18 градусів – буде у північно-західній частині країни.

За інформацією УкрГідрометцентру, до кінця доби 17 липня на Закарпатті, Прикарпатті, східних, Полтавській, Черкаській, Київській та Житомирській областях грози ( І рівень небезпечності, жовтий). У Києві та області  17 липня до кінця доби також грози,  град та шквали 15-20 м/с ( І рівень небезпечності, жовтий)

18 липня вдень у західних областях грози, місцями град та шквали 15-20 м/с, на Закарпатті та в Карпатах значні дощі.

У Львові вдруге за тиждень наробила шкоди сильна злива зі шквальним вітром

На завтра у Львові прогнозують шквали (відео з Кракова)

У Львові впали дерева через негоду

Синоптики прогнозують сильні зливи на заході України і, навіть, підтоплення

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів