"Слизькі" дні на Львівщині

13:24 6 грудня 2018 р.

Фото до новини

Синоптики попереджали львів’ян про погіршення погодних умов. З другої половини грудня очікувався мороз, туман, ожеледиця: як вберегтися від них.

Не встигли львів’яни, як, власне кажучи, і всі українці, відпочити від морозів, якими їх привітала зима 1 грудня та звикнути до більш м’якої погоди, як плани останньої радикально змінилися. Синоптики раніше попереджали, що вже з середини останнього зимового місяця у Львові та області буде спостерігатися зниження температури навколишнього середовища.

У зв’язку з цим вулиці міста вкриє переохолоджений туман, а на дорогах місцями з’явиться ожеледиця. З'явиться сенс організувати собі при нагоді міні-канікули та переглянути улюблені фільми, протестувати в Ельдорадо гральні автомати чи, не кваплячись, підготуватися до майбутніх свят.

21 та 22 грудня температура повітря поступово зростатиме, а 23-го стовпчик ртуті на вуличних термометрах жителів Львівщини перетне плюсову мітку. 

Втім, слово «нарешті» не варто сприймати буквально і на позитиві, оскільки таке різке коливання температури знову призведе до виникнення ожеледиці на дорогах та несприятливих погодних умов в цілому.

Чи зможуть злякати львів’ян такі «мінливі» метеорологічні перспективи? Правду кажучи, ні, оскільки ще минулого тижня їм довелося зіткнутися з усіма подібними погодними перевагами. Дороги покривав шар криги, жителі міста та області відчули чималий дискомфорт, пересуваючись вулицями, і, звісно, встигли оцінити роботу комунальних служб, висловивши своє незадоволення тим, що багато де тротуари не були посипані сумішшю солі та піску.

Щоб убезпечити жителів Львівщини від нещасних випадків в майбутньому періоді негоди, нагадуємо про необхідність дотримання певних заходів безпеки, а саме:

• жінкам — на певний час відмовитися від підборів та надати перевагу більш зручному та стійкому взуттю;

• усім мешканцям міста та області - ходити не кваплячись, ступаючи на всю підошву;

• оминати металеві накривки люків, які напевно будуть у негоду покриті кригою;

• намагатися не ходити в небезпечній близькості від дахів будівель;

• не прогулюватися навіть скраю проїжджої частини дороги;

• дотримуватись правил дорожнього руху та - особливо під час снігопадів і ожеледиці - не перебігати дорогу;

• водіям - бути особливо обачними за кермом автівок.

Взагалі, в «слизькі» дні, які очікуються на Львівщині з середини останнього місяця року, добра порада б полягала в тому, щоб без гострої потреби просто не виходити з дому. Якщо така змога є — скористайтеся нею без докорів сумління і нехай погана погода буде лише за прогнозом. Ще ліпше - помилковим.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів