На Цитаделі позначено фарбою 340 аварійних, повалених і мертвих дерев

11:59 11 липня 2021 р.

Фото до новини

10 липня близько сотні небайдужих львів'яни об’єднались, щоб прибрати зелену зону Цитадель. Для прибирання було використано повністю безкоштовний оновлений мобільний додаток EcoHike, розроблений львівськими інженерами GlobalLogic.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«1,5 години мого вихідного дня і мої три горді непідйомні кульки зі сміттям. Також рада долучилась до прибирання зеленої зони Цитадель. Минулого тижня ми обстежили 340 аварійних, повалених і мертвих дерев. Всі відмічено фарбою. Загалом дерев на цих 20 га в центрі міста є біля 2500, без врахування тих, що мають діаметр стовбура до 7 см», – ділиться враженнями Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Лише минулого року з допомогою EcoHike активісти прибрали понад 1 тонну побутового сміття. Цього року в EcoHike з'явилися нові функції, що допоможуть свідомим українцям самоорганізовуватись та об'єднуватися ще більш ефективно. Зокрема, у застосунку вже з'явилися партнерські заходи з прибирання сміття, долучитися до яких може будь-хто охочий. Також у EcoHike скоро з'явиться можливість позначати на карті сортувальні центри, щоб інші користувачі мали змогу віднести туди сміття.

«Сьогодні застосунком користується понад 6 тисяч активістів. Ми раді, що своїм соціальним проєктом ми можемо зробити нашу Україну чистішою. Тепер, зелена зона Цитадель може стати улюбленим місцем відпочинку львів'ян», -  розповідає Ігор Костів, молодший віце-президент GlobalLogic.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів