На Львівщині розпочався «Сезон тиші» для диких тварин

16:30 1 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

«Сезон тиші», передбачений статтею 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин, триватиме у лісах до 15 червня.

Про це повідомили в понеділок, 1 квітня, в прес-службі ОДА, де також розповіли: «Природоохоронний захід «Сезон тиші» організовують щороку з метою існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин в період їх масового розмноження. В цей період у лісах заборонені будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Серед них – санітарні рубки лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах, використання двигунних маломірних суден».

«За порушення вимог вищезазначеної статті передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Забезпечувати охорону середовища існування, шляхів міграції та умов розмноження диких тварин повинні організації, установи, підприємства і громадяни, які здійснюють діяльність, що може вплинути на стан тваринного світу», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів