На Львівщині розпочали операцію «Новорічна ялинка»

11:48 12 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Рейдові групи патрулюють на Львівщині лісові угіддя

Про це повідомили в четвер, 12 грудня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що на Львівщині розпочалася операція «Новорічна ялинка», щоб попередити проведення самовільних рубок, безконтрольного перевезення та реалізації ялинок, у період підготовки до нового 2020 року  Рейдові групи у складі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, працівниками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюють патрулювання у лісових угіддях та на шляхах реалізації.

Представники рейдових груп здійснюють перевірку документів на право придбання та реалізації новорічних ялинок, а саме товарно-транспортні накладні встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, виданої лісогосподарськими підприємствами. Згідно статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення за кожне незаконно вирубане або пошкоджене до ступеня припинення росту дерево накладається штраф на фізичних осіб в розмірі від 510 до 1020 гривень, на посадових осіб від 2550 до 5100, а також збиток в розмірі 498,47 гривень.

Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 гривень – 1700 гривень). А ті самі дії вчинені в межах природно-заповідного фонду – штраф від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 гривень до 3655 гривень).

Як інформував «ЩЛ», у Львові затвердили перелік місць для торгівлі хвойними деревами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів