На Львівщині порахували ведмедів, вовків, кабанів: якої дичини найбільше

17:02 27 лютого 2023 р.

Фото до новини

Разом усіх копитних звірів у цьому році у Львівській області обліковано 24402, що на 1477 голів більше, аніж у попередньому.

Про це повідомило Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства, пише Dailylviv.com.

Мисливські колективи області провели облік мисливських та червонокнижних видів звірів і птахів на території області у наданих в користування мисливських угіддях. Облік проводився майже одночасно у всіх мисливських організаціях щоби не рахувати повторно одних і тих самих звірів. Обліки проводилися впродовж січня і до першої декади лютого.

Для об’єктивного проведення таксації до обліку запрошувались, за згодою, спеціалісти державної лісової охорони та інших зацікавлених державних природоохоронних органів і громадських організацій.

Щорічна таксація мисливських видів звірів та птахів, є одним з обов’язкових заходів ведення мисливського господарства. Підгодівля звірів зимою зменшує площу пошуку природних кормів звірами, і вони збиваються в стада, облюбовують певні ділянки лісу, які називаються зимові стації перебування. На місцях скупчень тварин, у стадах, їх легше рахувати. Окрім того, обліковець має можливість візуально оцінити стан звірів, визначити їх стать та вік. Чисельність дичини в кожному господарстві є важливим показником, адже від нього залежить, чи буде полювання в господарстві на цей вид, чи ні.

За результатами обліку на території Львівської області обліковано: 156 зубрів, 145 лосів, 1921 оленів благородних, 18450 козуль, 3581 кабанів, 3821 бобрів, 1873 борсуків, 4152 куниці лісової, 214 вовків та 69 ведмедів.

Разом усіх копитних звірів у цьому році обліковано 24402, що на 1477 голів більше, аніж у попередньому. 

За результатами обліку мисливської фауни спостерігається стабільний приріст усіх видів дичини, у тому числі червонокнижних. Також, потрібно зауважити, що стабільною залишається кількість хижаків, чисельність яких регулюється кожним користувачем мисливських угідь області і утримується на стабільному рівні.

Варто зазначити, що у зв’язку з російською агресією полювання на території Львівської області не проводилося. Водночас, користувачі мисливських угідь реалізували ввесь комплекс біотехнії та забезпечили охорону державного мисливського фонду.

На Львівщині менше стало диких кабанів: яких звірів і скільки є в лісах області

Бізнес на диких тваринах: у Львові розповіли, що з цим робити

Пернатих і зайців стало на 90% менше

Лісівники на Львівщині просять допомоги в підгодівлі перелітних птахів

У Львові «учасники бізнесу на тваринах, схоже, нічого не бояться», – ЗМІ

На Львівщині організували операцію з порятунку червонокнижного кота лісового (відео)

У Карпатах прикарпатець "уполював" дві рисі (фото)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів