На Львівщині оголосили штормове попередження

15:15 20 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: meteo.gov.ua

У зв’язку з проходженням активних атмосферних фронтів та циклонічною діяльністю над західними областями України, 20-23 травня на території Львівської області очікуються ускладнення погодних умов.

Про це повідомили в понеділок, 20 травня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Зокрема, у другій половині дня зі збереженням до кінця доби 20 травня очікуються значні дощі, місцями – сильні дощі та сильні зливи, град та сильний град, грози, пориви південно-східного вітру 17- 22 метрів за секунду, подекуди – шквали 25-28 метрів за секунду».

«21-23 травня – сильні тривалі дощі, грози, подекуди град та шквали 15-20 метрів за секунду. Ускладнення погодних умов відповідає другому рівню небезпечності (помаранчевий)», – поінформували також в облдержадміністрації.

 «У зв'язку із сильними зливами, очікують підйом рівнів води ввечері 20 травня та впродовж 21-23 травня на річках басейнів Сяну, Дністра на 1,5 метра, місцями на окремих ділянках – до двох метрів. Місцями – початковий вихід води на заплаву, часткове підтоплення сільськогосподарських угідь. При сильних зливах та дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в горах існує загроза утворення селевих потоків», – розповіли також в облдержадміністрації.

«21-23 травня на річках басейну Західного Бугу – підйом рівнів води на 0,7 метра. Місцями – затоплення заплав, сільськогосподарських  угідь», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів