На Львівщині долучилися до Всесвітньої ініціативи «Дерева миру»

12:25 12 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

На Перемишлянщині, Городоччині й в Бродах наростили «зелені легені».

«Минулими вихідними лісівники Львівщини та громадськість долучились до заходів Всесвітньої ініціативи «Дерева миру», – повідомили сьогодні, 12 квітня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Зокрема, вони висадили кущі та дерева на Перемишлянщині, Городоччині та у місті Броди. Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека розповів: «Ми закликали усіх охочих долучитися до акції і з думкою про мир посадити своє дерево. Адже це вагомий внесок у зміцнення миру, об'єднання національних спільнот, озеленення та виховання дбайливого ставлення громадян до довкілля».

Наголосимо, що ініціатива «Дерева миру» об'єднала 50 країн світу, жителі яких в один день виходять на вулиці своїх міст, аби висадити дерева. Зокрема, на Перемишлянщині в акції взяли участь працівники Романівського лісництва ДП «Бібрський лісгосп», які разом з учнями Романівської школи висадили алею туї західної біля школи. У дендрарії лісгоспу також посадили дерево Гінго дволопатеве та метасексойю.

На площі Івана Франка в місті Комарно в Городоцькому районі учні Комарнівської ЗСШ разом з працівниками Комарнівського лісництва ДП «Самбірський лісгосп» висадили у міському парку 150 кущів і дерев. Серед них – саджанці клена, барбарису, спіреї, аронії, калини, дуба звичайного та сосни звичайної. До акції також долучилися місцеві громадські активісти, депутати та керівництво Комарнівської міської ради.

Також у рамках Всесвітньої ініціативи «Дерева миру» висадили дерева і у центральному парку Бродів. Захід підтримали Бродівська міська рада, комунальна служба, шкільне лісництво, лісівники ДП «Бродівський лісгосп», відділ освіти та небайдужі жителі. Того дня в центрі парку посадили тую західну колоновидну».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів