Львівські екологи заборонили крамниці Президента України нищити дерева

14:00 11 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Управління екології та благоустрою Львівської міської ради звернулося з вимогою до компанії «Roshen» зняти декорації з дерев перед її магазином.

У Львові навпроти фірмового магазину, який належить компанії Президента Петра Порошенка, всі дерева прикрасили масштабними декораціями. На думку екологів, це шкодить насадженням та суперечить закону про благоустрій.

В управлінні екології Львівської міської ради повідомили: «Дерева стали частиною маркетингу та місцем для фотосесій, але попри культурну та естетичну складову спостерігаємо паралельно загибель дерев через прикраси. Ними»обмотані» стовбури та гілки дерев (тканина, під якою є ще шар целофану чи скловати). Також, на додачу, щільний асфальт навколо дерев, який перешкоджає нормальній аерації грунтової зони та розвитку кореневої системи. Небезпека обгортання зовні тканиною з внутрішнім шаром небезпечна тим, що під нею можливий розвиток патогенів та грибкових захворювань. Їх розвиток стимулює висока вологість та опади».

Згідно з положеннями про утримання зелених насаджень міст забороняється підвішувати на деревах гамаки, гойдалки, прикріплювати рекламні щити, електропроводи, електрогірлянди з лампочок та інші предмети, якщо вони можуть пошкодити дерево. Управління екології скерували вимогу до компанії «Roshen» та до Галицької районної адміністрації прибрати декоративні елементи зі стовбурів та крон дерев в найближчий термін. 

Торік у жовтні, цей львівський магазин Roshen демонтував масштабну виставку із назвою магазину. Вона була встановлена незаконно та без необхідних дозволів.

Про це повідомили сьогодні, 11 серпня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів