Бабиного літа в Україні не буде

12:41 23 вересня 2013 р.

Фото до новини

Але суворої зими Гідрометцентр не очікує.

В Україні в цьому році бабиного літа не буде. Про це, як передає кореспондент РБК-Україна, заявив на брифінгу заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

Дослівно ж запевнив: «У найближчому періоді не доводитися говорить про бабине літо. До початку жовтня про наявність такого явища говорити точно не доводиться. Щодо можливості бабиного літа в жовтні, то про це говорити ще рано. Погода змінюється занадто швидко. Об'єктивно можна давати прогноз на п’ять-сім днів».

Стосовно ж погоди в Україні у вересні Анатолій Прокопенко інформував наступне: «До кінця вересня очікується посилення дощів і похолодання. Сьогодні ми опинилися під впливом північного циклону, тому з 23-25 вересня спостерігатиметься його вплив. Це досить холодний циклон, який втягує холодне повітря з півночі Європи. Тому по всій території ми очікуємо дощі, температура не буде більше 15 градусів тепла вдень. Враховуючи рух холодного вітру, у північних областях України ми очікуємо перші заморозки на грунті 0-3 градуси. Початок жовтня очікується без істотних температурних змін. Очікуються дощі».

Натомість прогноз Анатолія Прокопенка на наступні місяці – такий: «Я не можу прогнозувати, що майбутня зима буде найсуворішою за останні роки. Я не дотримуюся такої позиції, що в Україні буде одна із самих холодних зим. Європейські вчені, роблячи такі прогнози про майбутню зиму в Європі, найчастіше керуються іншими методами прогнозу погоди, ніж в Україні. Можливо, в деяких регіонах Європи зима буде суворою. Але це не означає, що такий прогноз можна застосувати до України. Я таких передумов не бачу».

А сьогодні, 23 вересня, за даними Гідрометцентру, на Заході України хмарно з проясненнями, місцями дощ. Температура вночі +6...+11 градусів, вдень +11...+16 градусів.

Як повідомлялося, деякі західні метеорологи, складаючи довгострокові прогнози погоди, прийшли висновку, що морози протримаються до самого квітня.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів