Європу чекає найхолодніша зима за 100 років?

08:47 20 вересня 2013 р.

Фото до новини

Деякі західні метеорологи, складаючи довгострокові прогнози погоди, прийшли до висновку, що морози протримаються до самого квітня.

Як повідомляє «Newsru.ua», американський метеоролог Джо Бастарді заявив, що зима в Європі знову очікується сувора, оскільки континент накриє величезний блокуючий антициклон. Окрім того, низька сонячна активність у поєднанні з негативною північноатлантичної осциляцією (зниженням температури поверхні Атлантики) може викликати аномальні і затяжні холоди. Таке явище спостерігалося в 50-х роках ХХ століття. 

З цими даними згоден німецький фахівець Домінік Юнг. Публікуючи свій прогноз, він додав, що «сам щулиться при вигляді результатів, які видала його комп'ютерна модель», цитує сайт «Notrickzone». Крім того, фахівці побоюються «звірячого вітру» зі сходу Росії.

Але не всі метеорологи підтверджують похмурі очікування. Наприклад, швейцарський синоптик Йорг Качельманн назвав такі прогнози «шарлатанськими».

Голова Гідрометцентру РФ Роман Вільфанд спростував повідомлення, що майбутня зима в Європі буде «найхолоднішою за 100 років». «Ні, я не підтверджую цю інформацію», - заявив Вільфанд російській інфораагенції «Новости».

«Нещодавно ми випустили прогноз на опалювальний період, за нашими оцінками, майбутня зима очікується звичайною. Але в будь-яку саму теплу зиму бувають періоди похолодань. Але загалом по території країни (Росії) зима буде звичайною», - сказав голова Гідрометцентру.

Нагадаємо, минулого року голова Об'єднаної вченої ради наук про Землю Сибірського відділення Російської академії наук академік Микола Добрецов заявив, що прогноз про безперервне потепління клімату не виправдується. За його словами, про це свідчать зміни в льодовій обстановці в Арктиці.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів