Активісти визволили у Львові з ресторану ведмедицю

09:05 11 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Львівські активісти звільнили ведмедицю, яку 15 років тримали у клітці на розвагу відвідувачів ресторану, й перевезли до притулку для клишоногих.

Вивільняти Машу приїхала ціла делегація – ветеринари, журналісти та навіть зоозахисники із Німеччини.  Спершу медики візуально оглянули тварину, потім приспали. А поки клишонога спала – зробли УЗД, взяли аналіз крові та приготували до транспортування. 

Майже 15 років ведмедиця Маша жила у вольєрі на території місцевого ресторану. Зоозахисники вважають ці умови неприпустимими для хижака. Зокрема, тут немає басейну для купання, а замість ґрунту – бетон, який шкодить лапам ведмедя.

Ветеринар із Німеччини Франк Гюріц розповів: «У неї є трохи зайвої ваги – така величенька. Також пошкоджений зуб. Ведмедиці ще треба наростити м’язи, і коли вона почне більше рухатися, можливо, постава лап зміниться, стане кращою. Бо зараз вона неправильна».

Визволити ведмедицю зоозахисники намагалися впродовж трьох років. Координатор зоозахисного напрямку національного екологічного центру України Наталя Вишневська поясни ла: «У неї була стереотипія. Це коли тварина постійно рухається ніби в одному і тому ж ритмі. Крім того, влітку, коли тут 30 градусів, перебування в таких умовах дійсно викликає у людей сум, жаль, гнів».

Були інспекції екологів та навіть суд, який оштрафував заклад на 50 гривень. Утім, керівники ресторану віддавати тварину не хотіли.

Машу доправили до ведмежого притулку «Домажир». Тепер у неї апартаменти площею в сотні гектарів, регулярне харчування та клишоноге товариство.  Окрім Маші, ще п'ятеро ведмедів, яких врятували з пересувних цирків та приватних звіринців, знайшли прихисток у притулку.

Про це повідомили на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів