27 жовтня українці назавжди переведуть годинник на зимовий час

09:51 15 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Цього року Україна зробить останній перехід на зимовий час, після чого практика переведення стрілок годинника скасовується.

Вночі з 26 на 27 жовтня українці переведуть годинник на годину тому - з 04:00 до 03:00. Це буде остаточний перехід, і повертатися на літній час більше не доведеться, пише DailyLviv.com.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про припинення практики переведення годинників.  Законодавча ініціатива №4201 була підтримана в цілому 261 голосом народних депутатів.

Основною причиною скасування стали результати досліджень, що вказують на негативний вплив зміни часу на здоров'я громадян.

Встановлено, що переведення годинника може викликати стомлюваність, безсоння та підвищувати ризик серцево-судинних захворювань. У перші дні після переходу також спостерігається збільшення ДТП через зниження концентрації уваги у водіїв.

Крім того, дослідження показали, що переведення годинника не призводить до значної економії електроенергії, як вважалося раніше. У зв'язку з цим рішення Верховної Ради спрямоване на захист здоров'я громадян та покращення безпеки на дорогах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів