20 і 21 березня Землю накриє «каньйон вогню»

10:05 19 березня 2024 р.

Фото до новини

Найближчими днями нашу планету накриє магнітна буря червоного рівня.

За прогнозами експертів, індекс К сягне 5 рівня і триватиме два дні, 20 та 21 березня 2024 року, інформує Meteoagent, пише DailyLviv.com.

Магнітна буря – явище, викликане регулярними спалахами і вибухами на Сонці, в результаті яких виділяється значна кількість сонячної енергії. Вона складається із заряджених частинок (протонів і електронів), які швидко рухаються в різних напрямках, у тому числі до Землі. Коли вони досягають магнітосфери Землі, відбувається активність, яку науковці називають магнітними бурями або сонячними бурями.

Читайте також: Сяйво, яке бачили на Львівщині, пояснили науковці США і сказали, коли буде знову

Для розрізнення магнітних бурів використовується індекс рівня потужності, відомий як К-індекси. Коливання в частинах від К-індексу 1 до К-індексу 4 вважаються незначними і часто залишаються непоміченими для жителів Землі. Будь-які магнітні бурі, які перевищують К-індекс 5, класифікуються як бурі червоного рівня, які найбільше можуть вплинути на життя людини та призвести до зниження загального самопочуття. Крім того, під час магнітних бур високого рівня, такі джерела зв'язку, як вежі стільникового зв'язку, супутники, радіочастоти та GPRS, можуть зазнати збоїв у роботі. Під час магнітних бур, які досягають К-індексу 7 або 8, можна спостерігати полярні сяйва.

Читайте також: Сонце і Земля: анімація справжніх масштабів Сонячної системи

«Каньйон вогню», який з'явився на Сонці, 17 березня випустив у бік Землі корональний викид маси (КВМ). Він може зачепити магнітне поле нашої планети, спричинивши магнітну бурю, повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather.

Також зазначається, що за даними супутникових систем NOAA, TESIS і міжнародних метеорологічних лабораторій магнітна буря Індексу 5 накриє Землю 20 березня 2024 року. Ця буря триватиме два дні – 20-21 березня. 22 березня магнітосфера стане спокійною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів