17 березня – вирішальний суд у справі скасування «екологічного висновку» щодо будівництва ВЕС на Боржаві

11:51 16 березня 2020 р.

Фото до новини

У вівторок, 17 березня о 8:40, в Закарпатському окружному адмінсуді на вулиці Загорській, 30 в Ужгороді розпочнеться судове засідання в резонансній справі щодо скасування скандального висновку, який визначає припустимість будівництва потужної вітрової електростанції на особливо цінній гірській природній території – Полонині Боржава.

Про це інформують представники руху громадського руху "Врятуй Боржаву".

На попередньому засіданні, яке тривало майже 8 годин 12 березня, суд дослідив докази, які разом з іншими матеріалами справи склали 6 томів.

17 березня суддя Т.В. Скраль має завершити вивчення матеріалів, а саме дослідити звіт з оцінки впливу на довкілля, який готували представники забудовника, а також сам оскаржуваний висновок про припустимість будівництва, виданий департаментом екології і природних ресурсів Закарпатської ОДА на основі аналізу звіту та зауважень від громадськості. Після цього сторони перейдуть до дебатів, і  суд має піти до нарадчої кімнати.

Представники всеукраїнського руху «Врятуй Боржаву» доводять, що звіт з ОВД значною мірою сфальшований, містить недостовірну інформацію і значно применшує ризики для довкілля, господарства, безпеки громадян і розвитку туризму у регіоні.

Адже вся територія планованого будівництва є зсувонебезпечною, під час будівництва будуть порушені водоносні горизонти, будуть знищені представники рідкісних видів флори і фауни, що захищаються міжнародним та українським законодавством. Ландшафт буде незворотно спотворено, що різко знизить привабливість полонини для туристів і, відповідно, негативно вплине на економіку регіону.

Особливо наголошується на тому факті, що департамент був проінформований представниками громадськості про недостовірну інформацію, наведену  у звіті,  під час обговорення проекту.  Незважаючи на це, уповноважений орган не врахував надану йому інформацію і прийняв необґрунтоване рішення про припустимість будівництва. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів