Львівську електронну сирену, яку запускали понад 1000 разів, рекомендують п'яти областям

17:52 25 квітня 2024 р.

Фото до новини

Обладнання оповіщення населення виробляється львівськими підприємствами.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com

На базі департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА відбулась робоча зустріч з колегами з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Чернівецької обласних військових адміністрацій. Основну увагу приділили питанню розвитку і модернізації територіальної та місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення.

«Відповідно до урядового плану, в поточному році ми маємо завершити модернізацію територіальної та місцевих систем оповіщення. Тому дуже корисно поділитися з колегами набутим досвідом, перейняти щось нове, обговорити проблемні питання», - зазначив директор департаменту Ігор Туз.

У ході роботи учасники зустрічі ознайомилися зі складом, можливостями та ходом модернізації територіальної системи оповіщення Львівської області, оглянули місцеву систему оповіщення Мурованської сільської територіальної громади, яка входить в п’ятірку найкращих.

Неабиякий інтерес викликала демонстрація обладнання оповіщення населення, що виробляється львівськими підприємствами.

«З огляду на російську повномасштабну агресію проти України тема оповіщення населення вкрай актуальна. Постає питання, якої системи оповіщення потребує Україна – ізраїльського, європейського зразка чи може необхідно розвивати власне виробництво. На щастя, у Львівській області це питання вирішене. Завдяки консолідації зусиль львівських виробників та науковців ми маємо якісний український продукт – новітню електронну сирену, з локалізацією виробництва понад 90%. В області комплексно використовують цю систему з 2018 року, а з лютого 2022 року практично в режимі «нон-стоп». За цей час провели понад 1000 запусків. При цьому відмов, що могли критично вплинути на її роботу не було. Тому можемо з упевненістю сказати – львівська система склала іспит й довела свою життєдайність. Зокрема співвідношення ціна-якість в рази краще, ніж у закордонних аналогів», - додав Ігор Туз.

Учасники зустрічі позитивно оцінили напрацювання та здобутки Львівської обласної військової адміністрації у модернізації систем оповіщення. Львівський досвід під час створення дослідного зразка використають для впровадження власних систем оповіщення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів