Зведення з неоголошеної війни на сході України від прес-центру АТО й спільноти «Інформаційний Спротив» (відео)

09:10 13 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Як запевняє в середу «ІС», наступ сил антитерору одночасно з різних напрямів в Луганській та Донецькій областях унеможливив організацію терористами оборони на всіх ділянках через гострий браку живої сили й озброєнь.


Відео: 5 канал

Прес-центр АТО повідомляє вранці в середу, що терористи намагаються чинити опір нашим підрозділам, однак для них існують лише два шляхи, або здатись, або бути знищеними. У повідомленні також сказано:

«Продовжуються обстріли позицій та блокпостів сил АТО. Бойовики дедалі більше застосовують тактику ведення підпільної терористичної війни.

Зокрема, з двох цивільних автомобілів, в районі населеного пункту Петрівка було обстріляно транспорт Збройних Сил України «Урал-4320», який здійснював рух у заданий район. Також за цю ніч вогневих ударів зазнали позиції та блокпости сил АТО поблизу населених пунктів Стукалова Балка, Шишкове, Нижній Мінченок, Іловайськ, Петрівське, Кринички. Двічі за ніч з танкового озброєння було обстріляно аеродром Луганська.

Тривають обстріли території України з сторони Російської Федерації. Зокрема тричі з БМ-21, мінометів, танків та артилерії було обстріляно позиції українських піхотинців в районі населеного пункту Степанівка та блокпост поблизу населеного пункту Ільїнка».

Прес-центр АТО інформує про це сьогодні, 13 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє вранці в середу такі оперативні дані «ІС»:

«Наступ сил АТО одночасно з різних напрямів в Луганській та Донецькій областях унеможливив організацію терористами оборони на всіх ділянках через гострий брак живої сили і озброєнь. Критичною для «ДНР» стала нестача ресурсів для організації оборони на напрямку Шахтарськ-Торез-Сніжне, що дозволяє силам АТО блокувати угруповання бойовиків в цих районах (це завдання на даний момент виконується, при цьому були припинені спроби бойовиків доставити в даний район підкріплення).

А головне – дозволило силам АТО перерізати трасу Н21, за якою здійснюється зв'язок угруповання противника в районі Донецька з «ЛНР» і поставки озброєнь і найманців з Росії. Вчорашнє звільнення Вуглегірська дозволяє українській армії, розвиваючи успіх, остаточно блокувати угруповання противника в районі Горлівки. 

Подальше просування сил АТО на південний захід від міста Лутугине й зустрічний – від Іванівки південніше н.п. Петровское – дозволяє блокувати угруповання терористів в районі н.п. Алчевск і Стаханов, де знаходяться опорні пункти бойовиків (це завдання також в даний час виконується). Також силами АТО виконується завдання з блокування груп бойовиків в районі Луганська й розблокуванню аеропорту в цьому населеному пункті, де тримають оборону підрозділи силовиків (зокрема – десантники 80-ї аеромобільної бригади зі Львова. – «ЩЛ»). . 

Своєю чергою, противник продовжує обстріли позицій сил АТО. Зокрема: 

– Двічі з танків обстріляні позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську. 

– Із мінометів, ствольної артилерії і БМ-21 «Град» обстріляні позиції і блок-пости сил АТО в районі н.п.Іловайск, Петровське, Стукалова Балка, Кринички, Шишкова, Нижній Мінченок. 

– Поблизу н.п.Петровка з цивільного автотранспорту обстріляно вантажний автомобіль сил АТО. 

– Із боку Росії тричі обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п.Ільінка і Степанівка. Обстріли вироблені з БМ-21 «Град» і ствольної артилерії».

Дмитро Тимчук повідомляє це сьогодні, 13 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів