Зранку російсько-терористичні війська п’ять разів обстріляли українські позиції, за добу – 36 (відео)

11:05 12 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

Про це повідомили в неділю координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук і в прес-центрі АТО.


Відео: «Телеканал новин «24»

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 12 жовтня, такі її  оперативні дані: 

«У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій українських військ. Відзначається проведення бойовиками збройних провокацій. 

Зокрема, зі 6.00 ранку сьогоднішнього дня (12.10.2014) зафіксовано п’ять випадків обстрілу позицій українських військ. У тому числі: із мінометів обстріляні позиції в районі Рідкодуба й кургану Могила Гостра, з РСЗВ БМ-21 «Град» – позиції поблизу Тоненького. 

У Донецку бойовики відкрили вогонь по житлових кварталах. Вогонь вівся з позицій в районі аеропорту, з яких раніше терористи обстрілювали позиції сил АТО. 

Також бойовики відкрили артилерійський вогонь по цивільних об'єктах у районі Дебальцевого. Серед місцевих жителів активно розпускаються чутки, що українські війська застосовують артилерію й авіацію.

Тоді як українським підрозділам дозволено відкривати вогонь винятково в разі нападу на свої позиції, й тільки зі стрілецької зброї. Бойова авіація українськими військами також не використовується».

Дмитро Тимчук написав це в неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 12 жовтня, таке його оперативне зведення:

«Ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається складною. За минулу добу непідконтрольні збройні формування 36 разів обстріляли позиції сил АТО. 

Найбільша кількість обстрілів зосереджена на мережі блокпостів, опорних та спостережних пунктів, що розташовані поблизу Дебальцевого, Авдіївки та Щастя. Обстрілюючи позиції сил АТО, бойовики застосовували міномети, артилерію, стрілецьку зброю, ПТРК і РСЗВ.

Щодо ситуації навколо Донецького аеропорту, то він один раз був обстріляний терористами із зенітних установок та двічі зі стрілецької зброї. Стратегічний об’єкт як і раніше залишається під нашим контролем.

Уночі, близько 00.20 з РСЗВ БМ-21 «Град» незаконні збройні формування обстріляли наші позиції в районі населеного пункту Піски. З 03.20 до 04.50 мінометами обстрілювали опорні пункти поблизу Каменки.

Ситуація в районі Маріуполя стабільна. Силами Національної гвардії України, Служби безпеки України, іншими силовими підрозділами проводяться оперативні заходи, спрямовані на знищення диверсійно-розвідувальних груп».

Про це повідомляється в неділю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів