Аеропорт Донецька обороняє колишній російський прикордонник Ілля Богданов (відео)

00:30 9 жовтня 2014 р.

Колишній старший лейтенант прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії Ілля Богданов

Колишній старший лейтенант прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії Ілля Богданов
Фото: 5 канал

Бійці Добровольчого українського корпусу розповіли про Іллю Богданова: «Зараз ми його вважаємо не за того, ким він був раніше, а за товариша, який нам допомагає в боротьбі за незалежність».


Відео: ТСН

Серед захисників донецького летовища воює колишній агент ФСБ РФ (точніше – старший лейтенант прикордонної служби Федеральної служби безпеки Росії, який добровільно увійшов до складу батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Азов», реорганізованого 17 вересня у полк. – «ЩЛ», який влітку цього року перейшов на бік України. Ілля Богданов б'ється пліч-о-пліч із новими друзями з добровольчого корпусу «Правого сектора».

«Спершу казали – «пан Кацап», «Москаль». Зараз ми його вважаємо не за того, ким він був раніше, а за товариша, який нам допомагає в боротьбі за незалежність», – зізнаються українські добровольці.

На Іллю постійно намагаються вийти його колишні колеги з ФСБ. Здебільшого через соцмережі питають, чи не планує той повернутися до Владивостоку з покаянням.

«Покаятися? Перед ким покаятися? Перед Путіним покаятися?!», – обурюється росіянин.

Нині неофіційним оборонцям аеропорту з «Правого сектора» бракує амуніції, теплих речей, але найголовніше – зброї та набоїв. У підрозділа, де перебуває Богданов, – всього два кулемети Калашникова.

Допомагати армійським підрозділам добровольцям доводиться з озброєнням часів Першої світової війни. Кулемет «Максим» допомагає успішно відбивати атаки бойовиків на летовище. Хоч важкий раритетний апарат важко пересувають і двоє чоловіків, тому про маневреність або наступальні дії в таких умовах говорити не доводиться.

«Тут мінімальна віддача та дуже далека відстань. Тобто на кілометр можна працювати. І він досить кучний», – знаходять плюси в подарованих доброзичливцями кулеметів бійці «Правого сектора».

Сьогодні в них видався чи не перший спокійний день за останні тижні. Від часу оголошення чергового перемир'я нападники під прапорами «ДНР» і справді зупинили атаки. Однак українські бійці втрачати пильності все одно не збираються.

Про це повідомив 8 жовтня кореспондент «Телевізійної служба новин» каналу «1+1» Олександр Загородний.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів