Зеленський побажав майбутнім поколінням українців відсоток від видобутку копалин

14:36 7 червня 2021 р.

Фото до новини

Президент Володимир Зеленський під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія» підписав указ про старт проекту «Зелена країна».

«Ми розпочинаємо проект «Зелена країна». Одразу скажу – це не політичний, а суто екологічний проект для природи й довкілля. Ми поставили перед собою амбітну, але, я впевнений, досяжну мету – за 10 років збільшити площі лісів на один мільйон гектарів. Задля цього у найближчі три роки ми прагнемо висадити в Україні один мільярд дерев», – зазначив Володимир Зеленський під час виступу на форумі.

Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента України, пише Dailylviv.  

Крім того, голова держави окреслив найважливіші напрямки у сфері екології та захисту довкілля.

Так, за словами Президента, в останні два роки запроваджуються зміни в галузі надрокористування, яка довгий час асоціювалася виключно з корупцією та незаконним видобутком. Зокрема, за рішенням Ради нацбезпеки і оборони розпочався повний аудит усіх надр та їхніх користувачів, пошук і скасування незаконно отриманих дозволів і так званих сплячих ліцензій.

«Доступною всім стала геологічна інформація, а спецдозвіл на користування надрами можна придбати на відкритих аукціонах», – зауважив Володимир Зеленський.

«Ми робимо все, щоб надра працювали на наші майбутні покоління, серед іншого – були основою для запровадження економічного паспорта українця, коли кожна наша дитина отримуватиме відсоток від видобутку копалин і зможе використати ці кошти на навчання в Україні», – додав він.

Чому Зеленський не зустрінеться з Байденом до 16 червня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів