Збройні сили України відійдуть на позиції 2016 року

16:20 8 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що в результаті розведення військ на Донбасі українські військові відійдуть на позиції, які займали три роки тому.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив у вівторок, 8 жовтня: «Нові позиції українських військових будуть там, де вони були в 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил в згаданому районі. Підрозділи ЗСУ і надалі будуть повністю контролювати ситуацію».

Своєю чергою, міністр оборони Андрій Загороднюк зазначив: «Українські військові відійдуть на відстань, яка в разі порушення домовленостей бойовиками дозволить ЗСУ відразу ж повернутися назад. Для цього створені всі передумови, розроблений відповідний план з урахуванням саме такої ситуації. Координати місць розведення є в Мінських угодах, вони були нанесені ще в 2014 році.

Про це повідомили у вівторок, 8 жовтня, в інтернет-виданні «Українська правда», де також розповіли: «Останніми роками ЗСУ крок за кроком відбивали території у «сірій зоні». Зокрема, у жовтні 2018 року Об’єднані сили провели зачистку від бойовиків одного з населених пунктів Волноваського району. У листопаді того ж року було повернуто під контроль України населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів