Завтра у Львові з 08:40 до 09:20 відкриватимуть найбільший в області 9-тонний флагшток

23:05 22 серпня 2021 р.

Фото до новини


Фото: Монтаж флагштока

Завтра, 23 серпня, у Львові на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відкриють найбільший флагшток Державного прапора України у Львівській області.

Про це йдеться в анонсі на сайті ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Церемонія відкриття триватиме з 08:40 до 09:20 на вул. Стрийській (вул. Героїв Майдану, 32).

За повідомленням на сайті академії, флагшток - заввишки понад 50 метрів. Відтепер він буде найвищим на Львівщині, а після відкриття комплексу на його верхівці майорітиме синьо-жовтий Державний прапор України - 8 на 12 метрів.

Начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук особисто закрутив кілька гайок на кріпленні, яке тримає майже дев’ятитонний флагшток.

- Понад 50 метрів заввишки, майже 9 тонн вагою, сотні людиногодин відданої праці для виготовлення та встановлення... Саме такими показниками можна вимірювати найбільший на Львівщині флагшток, який сьогодні здійнявся на теренах Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Цей комплекс відтепер стане черговою візитівкою та важливим осередком суспільно-культурного життя міста й області, — зазначив він згодом на своїй сторінці у Фейсбук, де також подякував всім, хто долучився до зведення нового монументального комплексу.

"Зведення флагштока розпочалось з ініціативи Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського та присвячене 30-й річниці Незалежності України. Виконнало роботи ТзОВ «РІЕЛ ЕНЕРГО» зі складу корпорації нерухомості «РІЕЛ» на замовлення Львівської обласної державної адміністрації та за кошти державного бюджету.

Місце розташування флагштоку саме на території Національної академії обрано невипадково, адже навчальний заклад розташований на одній з найвищих точок міста, окрім того, він є одним з найбільших осередків військово-патріотичного виховання молоді та підготовки офіцерських кадрів для вітчизняного війська як в регіоні, так і у всій країні",- йдеться в повідомленні.

Після відкриття флагштоку з 09:20 до 09:35 буде проходження підрозділів ЗСУ та країн-партнерів маршем.

А з 09:35 до  09:50  - дефіле військового оркестру.

Нагадаємо, 23 серпня, для проведення урочистого маршу за участю військовослужбовців ЗСУ та країн-партнерів з 7.00 год до 10.00 год буде перекрито вулицю Стрийську на ділянці від вул. Сахарова до площі біля Академії сухопутних військ. У зв’язку з цим тролейбус № 25 у вказаний час не курсуватиме, а автобусні маршрути № 3А, 18 і 44 будуть об’їжджати закриту ділянку вул. Стрийської по вул. Франка - вул. Панаса Мирного - вул. Чмоли та у зворотному напрямку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів