«Зараз вдалий час для визначення статусу вояків ОУН-УПА», – Президент

17:56 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: httpslovoprosvity.org

Петро Порошенко заявив у четвер, що «питання вояків ОУН-УПА розколювало країну і саме тому воно не ставилося в перший ряд у порядок денний», але додав: «Що таке воїн, який боронить свою державу, який захищає її так само, як це робили вояки УПА, – це гарний час поставити це питання».

Президент України Петро Порошенко вважає, що наразі вдалий час для повернення до питання щодо статусу вояків ОУН-УПА. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-конференції, відповідаючи на запитання щодо його позиції в питанні надання воїнам ОУН-УПА статусу учасників бойових дій та визнання ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні.

Петро Порошенко зазначив, що раніше «питання вояків ОУН-УПА розколювало країну і саме тому воно не ставилося в перший ряд у порядок денний». «На Галичині, Франківщині, Тернопільщині, в Рівному, на Волині це питання було вже вирішене за рахунок місцевих рад. По всій країні – ні», – сказав Президент.

Водночас, наразі, відзначив Петро Порошенко, «дуже гарний час». «Бо що таке воїн, який боронить свою державу, який захищає її так само, як це робили вояки УПА, - це гарний час поставити це питання», – сказав Президент.

Про це повідомляється сьогодні, 25 вересня, на сайті інформаційної агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів