За штурм Кабміну порушили кримінальну справу (доповнено відеосюжетом)

11:34 25 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

При цьому у столичній міліції не повідомляють про те, за якими саме статтями кваліфікують цю справу.

«Голос Столиці» інформує сьогодні, 25 листопада:

«У зв'язку зі спробами прихильників євроінтеграції штурмувати будівлю кабінету міністрів України, відкрили кримінальне провадження. Про це повідомили в головному управлінні МВС України в Києві.

«Внесено матеріали до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Надалі будуть вивчені всі матеріали», - повідомила РІА Новини представник київської міліції.

При цьому представник столичної міліції не уточнила, за якими саме статтями йде кваліфікація справи. За її словами, у цих подіях біля будівлі Кабміну постраждали, щонайменше, двоє співробітників міліції, однак нікого не затримали.

Нагадаємо, що в неділю мітингувальники проти рішення уряду призупинити підготовку України до підписання угоди про асоціацію з ЄС кілька разів намагалися штурмувати будівлю уряду, яка розташована в центрі Києва.

Між тим сьогодні перед мітингувальниками біля стін уряду виступили лідери опозиційних парламентських фракцій «Батьківщина» Арсеній Яценюк, партій УДАР Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок. У своєму виступі лідери опозиції закликали до відставки прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Яценюк, Кличко і Тягнибок встали між мітингувальниками і кордонами співробітників спецпідрозділу «Беркут» і через гучномовці висловилися за відставку чинного уряду, назвавши його «антиєвропейським».

Крім того політики закликали президента України Віктора Януковича підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, повідомив кореспондент радіо «Голос Столиці».

До цього під будівлею Кабміну пройшли сутички активістів з міліцією. Правоохоронці, щоб відтіснити протестувальників від будівлі кабінету міністрів, застосували палиці і сльозогінний газ. Протестуючі приховують шоломи з вартою порядку і кидають в них різні предмети.

До місця стягуються додаткові сили правоохоронців. Близько 500 мітингувальників колоною прийшли до будівлі уряду з вимогою відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова. Вони розгорнули великий плакат, що закликає звільнити з в'язниці екс-прем'єра Юлію Тимошенко».

Як повідомляв «Щоденний Львів», мітингувальники зламали паркан під Кабміном.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів