Мітингувальники зламали паркан під Кабміном (доповнено відеосюжетом)

10:21 25 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Після цього проти них був застосований сльозогінний газ.

Як повідомляє сьогодні, 25 листопада, інформація «Українські Національні Новини», під час спроби активістів прорватися до Кабінету міністрів почалася штовханина, в якій опинилися й працівники «Беркуту» та співробітники МВС, котрі були біля паркану, який встановили перед входом до будівлі уряду. Активісти зламали паркан, після чого проти них був застосований сльозогінний газ.

Наразі учасники акції відтісняють міліцію до входу у будівлю Кабміну, кидаючи в правоохоронців палиці та пляшки. У Маріїнському парку чергують приблизно 600 беркутівців.

«iPress.ua» розповідає про цю суьтчку в публікації «Силовики атакують мітингувальників під носом в Азарова: труять їх газом та нещадно б'ють. Протестувальники кидають у силовиків пластикові пляшки»:

«Бійці спецпідрозділу «Беркут» відтісняють мітингувальників біля будівлі Кабінету міністрів з проїжджої частини вулиці Грушевського. Правоохоронці активно використовують палиці і сльозогінний газ.

Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки. Мітингувальників відтіснили з проїжджої частини.

«Беркут» надів протигази і вишикувався в 5-6 рядів перед входом у двір уряду, щоб не пропустити мітингувальників. У Маріїнському парку перебувають близько 10 автобусів «Беркута».

«Беркут» поставив загороджувальні стовпчики на дорозі для обмеження руху. Мітингувальники кидають у силовиків пластикові пляшки.

Після того, як мітингувальників відтіснили з проїжджої частини, мітинг відновився. На ньому виступили Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

Як повідомили кореспонденту «УНН» у прес-службі «Батьківщини», близько 9:55 під Кабінетом Міністрів сталася сутичка між учасниками акції і правоохоронцями, які застосували проти мітингувальників сльозогінний газ: «Під час виїзду однієї з урядових машин з території будинку Уряду, мітингувальники пробували зупинити її. Спецпризначенці намагалася відтіснити натовп, сталася невелика бійка, у якій демонстранти зірвали декілька шоломів. В даний момент «Беркут» намагається витіснити людей на проїжджу частину».

Натомість «Радіо Свобода» повідомляє сьогодні, 25 листопада, в публікації «Ситуація під Кабміном: міліція оточила демонстрантів»:

Під будівлею Кабінету міністрів України триває безстрокова акція протесту з вимогою укласти угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Міліція застосувала сльозогінний газ до учасників Євромайдану. Зараз демонстранти, яких перед будинком уряду кількасот, перебувають між двома кордонами міліції – більша частина співробітників «Беркуту» охороняє центральний вхід, інші міліціонери вилаштувалися колоною на проїжджій частині вулиці Грушевського.

Як інформував «Щоденний Львів», мітингувальники з Європейської площі рушили до Кабміну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів