За неповні три місяці жертвами репресій стали в Україні 1739 людей (відео)

18:54 3 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: zyalt.livejournal.com

Про це заявив у понеділок активіст Громадського сектору Євромайдану Володимир В’ятрович.

Сьогодні біля барикади з боку Європейської площі кількасот активістів провели флеш-моб «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!». У руках мітингувальники тримали транспаранти з цифрами зниклих безвісти, постраждалих і загиблих учасників Майдану.

Близько першої години учасники акції присіли і схопилися за голову. За їхніми словами, це символізує те, що люди, які є поруч, можуть раптом зникнути, якщо репресії продовжаться і, що ця проблема стосується кожного жителя України.

Один з організаторів акції, активіст Громадського сектору Євромайдану Володимир В’ятрович розповів: «За неповні три місяці мирного протесту жертвами репресій стали 1739 людей, причому чотири з них загинули, а 35 досі вважаються безвісти зниклими. Крім того, ми є свідками того, як у центрі столиці викрадають людей, викрадають їх посеред вулиць і піддають страшним тортурам». 

Активісти повідомили також, що такі порушення прав людини в Україні небачені за останні 20 років, тому метою акції було звернути на це увагу як українців, так і європейського співтовариства. Мітингувальники переконані, що «встановлення диктатури в Україні є загрозою для світового демократичного порядку».

Акцію присвятили приїзду до Києва комісара з прав людини Ради Європи Нілса Муйжнієкса. Він прибуває до України завтра.

Про це повідомляє сьогодні, 3 лютого, «Радіо Свобода».

Як інформував «Щоденний Львів», за даними дослідження Інституту масової інформації, з 21 листопада, від початку масових протестів в Україні, під час або в результаті виконання професійних обов’язків постраждали 136 журналістів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів