За минулу добу зафіксовано більше 40 обстрілів позицій сил АТО російсько-терористичними військами, – «ІС» (відео)

10:00 8 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 7 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 7 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у суботу: «З початку оголошення режиму тимчасового припинення вогню російські війська і незаконні збройні формування порушили домовленості більше 2500 разів».


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 8 листопада, такі її оперативні дані:

«За минулу добу зафіксовано більше 40 обстрілів позицій сил АТО російсько-терористичними військами. Найбільш напружена обстановка на Дебальцевському, Донецьком і Луганськом напрямках – відповідно 15, 12 і вісім обстрілів.

Зокрема, шість разів атакам бойовиком піддавалися наші блок-пости та опорні пункти в районі Дебальцевого, чотири рази завдавалися вогневі удари по Трёхізбенці, тричі обстріляні позиції сил АТО поблизу Авдіївки, Нікішиного, Кримського. З початку оголошення режиму тимчасового припинення вогню російські війська і незаконні збройні формування порушили домовленості більше 2500 разів».

Про це повідомляється в суботу на сторінці Дмитра Тимчука в інтернет-мережі «Facebook», де він згодом написав також:

«РНБО: «Про відкритий наступ бойовиків мова поки що не йде. Зрозуміло, що тих військ, які знаходяться на території України, для широкомасштабного наступу не вистачає. За правилами військового мистецтва, атакуючий повинен бути в чотири або в п'ять разів сильніше тих, хто обороняється. У терористів такого немає. Перевага сили на стороні українських військових »

Сперечатися з РНБО неможливо (окрім того, що «золотий стандарт» у співвідношенні тих військ, які обороняються й наступають, становить на тактичному рівні все ж один до трьох, на стратегічному рівні – один до двох, допускається і менше). Тому сперечатися не будемо. Просто подивимося на карту того ж РНБО від 5 вересня та від 6 листопада. І задумаємося.

Я розумію небажання держструктур роздувати паніку. Це абсолютно правильно. Але все ж варто тверезо оцінювати ситуацію і робити відповідні висновки, – розраховуючи на краще, готуючись до найгіршого».

Натомість у прес-центрі антитерористичної операції  повідомили сьогодні, 8 листопада:

«Обстановка в зоні АТО складна.  Напередодні ввечорі та вночі бандити обстріляли наші підрозділи. Найбільш спекотно було в районі Дебальцевого, Нікішиного, Чернухиного. Бойовики вели вогонь з артилерії, мінометів та стрілецької зброї. 

Крім того, під мінометні обстріли потрапили наші підрозділи, що дислокуються неподалік Гранітного та Кримского. Влучним вогнем у відповідь вогневі позиції бойовиків подавлено, бандити зазнали втрат в живій силі та озброєнні. 

За наслідками нічних обстрілів втрат серед українських військових немає.За уточненими даними, за минулу добу Україна втратила одного військовослужбовця.

Вчора вдень воїн-десантник загинув від кулі снайпера, захищаючи Донецький аеропорт.

Ще п’ятнадцять військовослужбовців отримали поранення різного ступеня важкості під час виконання завдань в різних районах АТО.

Усі поранених направлено до медичних установ, де їм надана необхідна допомога. На півдні зони АТО ми ефективно охороняємо мир та спокій мешканців Маріуполя».

Про це повідомляється в суботу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів