Упродовж минулої доби російсько-терористичні війська більше 50 разів порушили режим тиші, – «ІС» (відео)

09:00 13 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

У ранковому оперативному зведенні спільноти «Інформаційний Спротив» повідомляється також, що з Росії в район Алчевська прибула колона з боєприпасами й спорядженням, а в Донецьк – до 100 найманців.


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 13 жовтня, такі її оперативні дані:

«За минулу добу російсько-терористичні війська більше 50 разів порушили режим тиші. Щонайменше 10 обстрілів позицій сил АТО були здійснені з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».

Для завдання вогневих ударів бойовики також використовували стрілецьку зброю, міномети, ствольну артилерію й танки. У тому числі: 

– 12 разів терористичні війська обстріляли околиці Дебальцового;  

– п’ять разів були атаковані українські підрозділи в Пісках;

– по чотири вогневих ударів бойовики завдали по кургану Гостра Могила й аеропорту Донецька;

– по три рази обстріляні позиції сил АТО в районі Нікішиного, Тоненького, Донецька.

Також були атаковані блок-пости й опорні пункти наших військ поблизу Чорнухиного, Рідкодуба, Талаковки, Новокалинового, Мар'їнки, Попасної, Заможного. 

Тривають конфлікти між різними терористичними угрупованнями, тепер провоковані й «передвиборчою кампанією», яку проводять ватажки «ЛНР» і «ДНР». Зокрема, в «ДНР» зафіксовано напад підрозділу бойовиків, підпорядкованих ватажкові терористів Безлеру («бісу»), на «передвиборчий штаб» нинішнього «прем'єра ДНР» Захарченка. 

Керівництво «ДНР» розіслало припис командирам своїх підрозділів з вимогою «підвищити мобільність» груп бойовиків за рахунок їх оснащення автотранспортом. «Підвищення мобільності» відбувається за рахунок вилученого у населення особистого автотранспорту. 

У район Алчевська зафіксовано прибуття колони постачання з Росії з боєприпасами й спорядженням. Склад колони – мікроавтобуси «Газель» (раніше колони формувалися в основному з вантажних автомобілів «КамАЗ» і «ЗіЛ»). 

У Донецьк прибула група російських найманців (до 100 чол.), які пройшли підготовку в окупованому Криму. Група розбита на підрозділи, добре озброєна й оснащена. 

У населених пунктах Донецької області терористами створюються «спецпідрозділи» з колишніх співробітників міліції. Завдання підрозділів – перекидання в Донецьк для участі в штурмі аеропорту. Відзначається повсюдне небажання місцевих екс-міліціонерів вступати в дані «спецпідрозділу». 

У населених пунктах, підконтрольних терористам «ЛНР», місцеві «правоохоронці» виїжджають лише на виклики за фактом вбивств. За всіма іншими обставинам місцевим жителям пропонується звертатися в «військові комендатури». 

Російські війська проводять оновлення фотокарт району Маріуполя. В районі Новоазовська в перший ешелон виведені місцеві бойовики, тоді як «кадировці» й регулярні підрозділи армії РФ виведені у другий ешелон. 

Дмитро Тимчук написав це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 13 жовтня, про таку оперативна обстановку:

«Ніч у районах проведення антитерористичної операції минула спокійно, обстрілів українських підрозділів не зафіксовано. Напередодні неконтрольовані терористичні збройні формування неодноразово обстріляли позиції сил АТО в районі н.п. Дебальцеве, Нікішине, Чорнухине, Рідкодуб; здійснили вогневі нальоти з використанням РСЗВ БМ-21 Град на наші позиції в Донецькому аеропорту, Пісках та Мирній Долині; з озброєння танків – по опорному пункту в районі Талаківки.

Сили АТО неухильно дотримуються режиму «тиші», вогонь у відповідь відкривають лише по вогневим точкам бойовиків, які розташовані поза межами населених пунктів. Артилерійські та мінометні позиції бойовиків знищуються».

Про це повідомляється в понеділок на сторінці прес-центру АТО в в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів