За інтеграцію України у Європейський Союз – 74,9% львів’ян

10:28 1 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною агенцією «Фама» у жовтні 2013 року.

Як повідомляє сьогодні, 1 листопада, прес-служба міської ради, розподіл думок львів’ян щодо інтеграції України виглядає так:

74,9% опитаних у Львові орієнтуються на інтеграцію у Європейський Союз (ЄС);

14,6% вагаються із вибором напрямку інтеграції України;

8% пропонують утриматися від інтеграції у ЄС та ЄЕП;

2,4% орієнтуються на інтеграцію у Єдиний Економічний Простір (ЄЕП).

Серед переваг від повноправного членства України в ЄС львів’яни виокремили безвізовий режим з європейськими країнами (28,4%), підвищення рівня життя до європейського (18,4%), підвищення заробітної плати (8,2%), розвиток та стабілізацію вітчизняної економіки (7,0%), підвищення рівня освіти та медицини (по 3,9%) тощо. Тільки 7,9% львів'ян вважають, що повноправне членство в ЄС не принесе Україні жодних переваг. 

А серед загроз повноправного членства в ЄС для України львів’яни вбачають агресію з боку Росії (11,7%), кризу вітчизняного бізнесу через неконкурентноздатність наших товарів у порівнянні з європейськими (11,0%), крайню лібералізацію, популяризацію одностатевих зв'язків, доступні наркотики (6,1%) тощо. 

Дослідження проводилось соціологічною агенцією «Фама» у жовтні методом «face to face» інтерв’ю. Було опитано 800 респондентів, старших 18 років.

Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 3,5% для показників близьких до 50%, 3% – для показників близьких до 25% або 75%, 2,1%  – для показників близьких до 10% або 90%, 1,5%  – для показників близьких до 5% або 95%, 0,7% – для показників близьких до 1% або 99%.

Як повідомляв «Щоденний Львів», результати дослідження з цього ж приводу, яке провела «Deutsche Welle», продемонстрували, що асоціацію з ЄС підтримують насамперед на заході та у центрі України (64 відсотки), тоді як прихильники вступу України до Митного союзу Російської Федерації, Білорусі й Казахстану живуть переважно на сході та півдні країни (59%).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів