За добу українські силовики відбили понад 50 нападів, на Донбасі – близько 3 тисяч військових із Росії, – «ІС» (відео)

09:10 6 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda-team.ru

Такі оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив» повідомив у понеділок її координатор Дмитро Тимчук.


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок такі її оперативні дані:

«Минула ніч, починаючи з 02.00, пройшла без обстрілів позицій українських військ з боку російсько-терористичних військ. Всього ж за минулу добу, до 2-ї години ночі 6 жовтня, бойовики здійснили понад 50 нападів на сили АТО.

Двічі бойовики намагалися взяти штурмом аеропорт «Донецьк», штурмові дії та бойові зіткнення були зафіксовані в районі Нікішиного й Попасної. Всі атаки терористів були успішно відбиті. 

Упродовж неділі 5 жовтня масованому обстрілу були піддано такі позиції сил АТО: 

шість разів терористи здійснювали вогневі нальоти на підрозділи українських військ в районі Щастя й Редкодуба; 

чотири рази бойовики обстрілювали позиції українських військ в районі Нікішиного; 

тричі – позиції українських сил в районі Новобахмутівка; 

по два рази завдавалися артилерійський удари по Красногорівці, Невельському, Тоненькому, Старогнатівці, Пісках, Чорнухиному, Вуглегірську. 

Триває ротація російських військ на Донбасі. За нашими оцінками, на сьогоднішній день на території Донбасу знаходиться близько 3 тисяч російських військовослужбовців. 

У район аеропорту Донецька прибула чергова партія російської бронетехніки (до 10 одиниць), передана військовослужбовцями РФ місцевим бойовикам зі зазначенням «берегти техніку». Також до 10 одиниць російської бронетехніки перекинуто в район Авдіївки. 

Спостерігається концентрація підрозділів регулярної армії РФ в районах Докучаєвськ-Новотроїцьк-Ольгинка й Новоазовськ-Комінтерново. Перекинуті сюди раніше підрозділи посилюються бронетехнікою й артилерією, йде приховане зосередження резервів на цих напрямках. 

Зафіксовано прибуття в район Докучаевська конвою постачання – до 30 вантажних автомобілів. Загони місцевих терористів, які діють в районі Донецька, вимагають від керівництва «ДНР» і російського командування забезпечення «зимової формою», погрожуючи розпочати «вилучення» теплого одягу у місцевого населення. 

У Станиці Луганській спостерігаються сутички між окремими угрупованнями терористів зі застосуванням як легкої стрілецької зброї (ЛСО), так і важких озброєнь. У перестрілках беруть участь загони «ЛНР», російські козаки й непідконтрольні керівництву «ЛНР» групи місцевих терористів. Також у місті присутні підрозділи чеченців, які не беруть участь у протистоянні. 

У районі Свердловска спостерігаються перестрілки між групами місцевих бойовиків і козаками, прибулими з Антрацита. 

У районі Павлополя-Гнутового-Ключового-Гранітного впродовж останньої доби відзначалася активізація диверсійно-розвідувальних груп противника. Особлива активність ДРГ противника відзначена в районі траси Н20 Маріуполь –Донецьк». 

Дмитро Тимчук повідомив це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 6 жовтня:

«Ніч у районі АТО минула спокійно. З опівночі обстрілів позицій українських підрозділів не зафіксовано.

Напередодні захисниками донецького аеропорту відбито дві атаки на стратегічний об’єкт. Непідконтрольні збройні формування обстрілювали позиції сил АТО, зокрема в Донецькому аеропорту, в населених пунктах Дебальцеве, Рідкодуб, Вуглегірськ, Старогнатівка, Мар’їнка, Нікішине, Щастя.

Силами АТО відбито напад на наші позиції в районі Нікішине. Бойові зіткнення неподалік населеного пункту Донецький забезпечили тактичну перевагу сил АТО на визначеній ділянці.

Ситуація навколо Маріуполя контролюється силами АТО за допомогою мережі блок постів, опорних та спостережних пунктів. Протягом доби українськими підрозділами знищено вантажний автомобіль Урал та 4 бойовиків».

про це повідомляється в понеділок на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів