За добу російсько-терористичні війська порушили «режим тиші» більше 40 разів, – «ІС» (відео)

09:00 15 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

У спільноті «Інформаційний Спротив» і прес-центрі АТО повідомили в середу, що атаки бойовиків відбито.


Відео: Espreso.tv

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 15 жовтня такі її оперативні дані:

«За минулу добу російсько-терористичні війська порушили режим тиші більше 40 разів. 

Близько 2.30 сьогоднішньої ночі після тривалого артилерійського та мінометного обстрілу бойовики здійснили спробу штурму донецького аеропорту. Атаку терористів відбито. 

Активні дії бойовиків відзначені на Дебальцевському, Донецькомуйі Маріупольському напрямках – відповідно 20, 9 і 4 обстрілів з усіх видів озброєнь. Бойові зіткнення сил АТО з російсько-терористичними військами відбулися в аеропорту Донецька (двічі), біля Дебальцевого й Тарамчука. 

У Горлівці місцеві бойовики ввели для місцевих жителів «трудову повинність» за адміністративні правопорушення. Зокрема, порушників змушують брати участь у будівництві оборонних укріплень (окопи, бліндажі) в приміській зоні. 

На території, контрольованій «ДНР», відзначається зростання проукраїнських настроїв у середовищі місцевих бізнесменів. За приблизними оцінками, 50-70% підприємців виступають за якнайшвидше закінчення російської авантюри на Донбасі й повернення даних територій під повну юрисдикцію України. 

Керівництво «ДНР» зобов'язало всіх інтернет-провайдерів, котрі працюють на підконтрольній бойовикам території, зареєструватися як ЗМІ й платити «податки» терористам. Реєстрація проходить під загрозою фізичних покарань. Створюється «єдиний реєстр» українських сайтів, які підлягають блокуванню. 

У Стаханові в.о. мера Жевлаков зажадав на нараді керівників навчальних закладів в ультимативній формі надати заяви від усього педагогічного складу для прийому на роботу «в сферу освіти ЛНР». Згідно із заявою Жевлакова, всі, хто не підпишуть подібні заяви, будуть звільнені. 

Дмитро Тимчук повідомив це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 15 жовтня таку «Оперативна обстановку»:

«Незважаючи на систематичне порушення режиму «тиші» з боку неконтрольованих терористичних збройних формувань, сили АТО продовжують виконувати завдання, спрямовані на стабілізацію ситуації на сході України. За допомогою мережі блокпостів, опорних та спостережних пунктів забезпечують охорону та оборону визначених рубежів, ділянок та важливих об’єктів.

За минулу добу бойовики неодноразово обстріляли позиції сил АТО та населених пунктів, що знаходяться під нашим контролем. Складна ситуація в районі Дебальцевому. Там вночі бойовики тричі обстріляли наші позиції, в тому числі застосували РСЗВ БМ-21 «Град», та двічі атакували блокпости сил АТО. Атаки бойовиків відбито, позиції знаходяться під нашим контролем.

У Донецькому аеропорту, який захищають українські військовослужбовці, бойовики під прикриттям артилерійського та мінометного обстрілів намагались штурмувати наші позиції. Ефективними діями атаки бойовиків відбито, ми продовжуємо тримати оборону стратегічного об’єкту».

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів