За добу російсько-терористичні війська порушили режим перемир'я більше 40 разів (відео)

09:00 16 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у четвер: «У «ДНР» гостро постало питання про поповнення терористичних груп живою силою замість дезертирів і знищених бойовиків».


Відео: Espreso.tv

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 16 жовтня, такі її оперативні дані:

«Упродовж минулої доби російсько-терористичні війська більше 40 разів порушили режим перемир'я.  З реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів і стрілецької зброї були обстріляні наступні позиції сил АТО: шість разів у районі Рідкодуба; по чотири рази в Сміливому, Авдіївці, Дебальцевому; двічі піддалися атакам підрозділи наших військ поблизу Трьохізбенки, Новоласпи, Гранітного, Нікішиного, Центрального, Чорнухиного. Також українські війська вступали в бойові зіткнення з терористами в районі Сміливого, аеропорту «Донецьк», Верхньоторецького. 

У Донецьку до аеропорту, зайнятого українськими військами, бойовики підігнали самохідну землерийну машину (бульдозер) для використання в штурмах об'єкта. Раніше при подібних штурмах терористами також використовувалася поряд із бронетехнікою подібна інженерна техніка, зараз виведена з ладу в ході бойових зіткнень. 

У «ДНР» гостро постало питання про поповнення терористичних груп живою силою замість дезертирів і знищених бойовиків. Серед місцевого населення ведеться активна агітаційна робота з метою залучення добровольців. Основна мотивація – надання регулярного харчування, проживання «в казармах». 

Повсюдно «командири» терористичних груп в «ДНР» висловлюють претензії на адресу «ЛНР» щодо того, що «ДНР» «прикриває Луганську область від українських військ зі заходу», однак левова частка ресурсів, які надходять із Росії, йде в «ЛНР».

Керівництво «ДНР» робить спроби боротися з масовими випадками грабежів і мародерства з боку бойовиків. З цією метою в терористичних угрупованнях введені посади представників «військової поліції». Проте ефективність даного нововведення не помітна, оскільки «поліцейські» призначаються з числа тих же терористів. 

У «ЛНР» також гостро відчувається нестача особового складу. Введено систему разового залучення бажаючих з числа місцевого населення до участі в штурмах позицій українських військ.

За участь у збройній акції обіцяна виплата по 200 грн. Найбільш популярні «посади» – в мінометних розрахунках, найменша кількість бажаючих «підзаробити» – в ролі гранатометників. 

На територіях, підконтрольних «ЛНР», бойовики оголосили полювання на велосипедистів. Відзначаються численні випадки затримання громадян на велосипедах під приводом перевірки (передбачається, що коректувальники української артилерії пересуваються на велосипедах). У зв'язку з чим останнім часом місцеві жителі намагаються менше використовувати цей вид транспорту». 

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центрі АТО інформують сьогодні, 16 жовтня:

«Ніч у більшості районів, де проводиться антитерористична операція минула спокійно. Але о 22.30 було здійснено обстріл позиції сил АТО в районі Трьохізбенки з використанням РСЗВ БМ-21 Град.

Учора вдень, неконтрольовані терористичні збройні формування, кілька разів обстрілювали наші позиції в районах н.п. Дебальцеве, Чернухине, Рідкодуб, Авдіївка, Гранітне, вели вогонь по житловим будинкам в Нікішиному. Ситуація в районі селища Сміле залишається динамічною, сили АТО проводять заходи, спрямовані на забезпечення безпеки особового складу, який несе службу на блокпостах в зазначеному районі.

Незважаючи на чергову спробу штурму, Донецький аеропорт під нашим контролем, напередодні ввечері бойовики обстріляли наші позиції з боку Донецька, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Обстановка на півдні зони АТО постійно відслідковується, проводяться планові заходи, спрямовані на створення безпечних умов для мирних мешканців Маріуполя та учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляється в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів