За час «перемир'я» російсько-терористичні війська порушили «режим тиші» більше 2150 разів, – «ІС» (відео)

09:05 27 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 26 жовтня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 26 жовтня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у понеділок, що в районі аеропорту Донецька зафіксовано проведення розвідувальних заходів групою спепризначенців головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил РФ.


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок такі її оперативні дані:

«За минулу добу російсько-терористичні війська порядка 20 раз обстріляли позиції сил АТО. Зокрема, з мінометів і стрілецької зброї сім разів були обстріляні підрозділи українських військ поблизу Нікішине.

Також були нанесені вогневі удари по блок-постах та опорним пунктам сил АТО в районі н.п. Ломакине, Чорнухине, Богданівка, Гранітне, Новоласпа, Авдіївка, аеропорту Донецька. Зафіксовано три спроби штурму позицій українських військ – біля старого терміналу аеропорту в Донецьку, а також в районі н.п. Новоласпа та Авдіївка. 

Усього з початку оголошення «перемир'я» режим тимчасового припинення вогню був порушений російськими військами і проросійськими терористами більше 2150 разів. 

У районі аеропорту Донецька відзначено активізацію розвідувальних груп противника. Зафіксовано проведення розвідувальних заходів групою спепризначенців ГРУ ГШ ЗС (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ. 

По всій території, окупованій російсько-терористичними військами, тривають «мобілізаційні заходи». Зокрема, на блок-постах угруповань «ДНР» і «ЛНР» повсюдно введена практика допитів чоловічого населення про причини ухилення від «служби в ополченні».

При підозрі на дезертирство громадяни затримуються, майно вилучається. При проведенні «мобілізації» йде активний пошук володарів військово-облікових спеціальностей: механіків-водіїв та операторів-навідників (танки, БМП, механіки-водії МТ-ЛБ тощо), сапери. 

У «ДНР» третю добу тривають «навчання з бойової готовності». Найбільш активно «навчання» проходять в трьох районах Донецька: Київському, Кіровському й Петровському.

Відзначається активне переміщення бронетехніки і артилерії. В рядах бойовиків посилено мусуються чутки про «масовий настанні» українських військ після парламентських виборів, які пройшли в неділю 26 жовтня. 

Керівництво бандформування під назвою «механізована бригада «Привид»(Мозговой) заявляє про підготовку до наступу на позиції українських військ і веде активні переговори з представниками російських формувань про «розмежування смуг відповідальності» в районі Дебальцевського плацдарму. Паралельно це бандформування веде постійні обстріли позицій сил АТО й цивільних об'єктів.

У т.зв. батальйоні «Спарта» (Павлов, він же «Моторола») загострюється конфлікт між бойовиками й керівником бандформування. На посаду «командира батальйону» замість «Мотороли» претендують одразу два кандидати з числа терористів, які найбільше відзначилися при штурмі аеропорту в Донецьку. 

У районі Новоазовськь створено «групу радіотехнічної розвідки». Шляхом доукомплектування засобами РЕБ і РТР зона радіотехнічної розвідки доведена до 240-260 км. Тактичну розвідку й дорозвідку цілей для артилерії російсько-терористичні війська здійснюють за допомогою БПЛА (в даному районі зафіксовано три підрозділи, активно застосовують БПЛА)». 

Дмитро Тимчук повідомив це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 27 жовтня:

«Ніч у зоні АТО минула спокійно, напередодні увечері бойовики кілька разів обстріляли наші позиції поблизу Нікішиного. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Під час супроводу автомобільної техніки, яка доставила на 32 блокпост, що поблизу Смілого, продукти харчування та питну воду, підірвалась на фугасі бойова машина розмінування. Під час вибуху ніхто не постраждав.

Особовому складу, який несе службу на блокпосту, доставлено все необхідне для забезпечення життєдіяльності. Обстановка в інших районах, зокрема Донецькому аеропорту та в Маріуполі стабільна, знаходиться під контролем сил АТО».

Про це повідомили в понеділок на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів