Явка на позачергових виборах до Верховної Ради склала 52,45%, – дані ЦВК зі 195 округів

01:50 27 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив: «Верховна Рада 8-го скликання є обраною, вона відбулася і чекає початку своєї роботи».

Явка виборців на позачергових виборах до Верховної Ради України за підсумками обробки даних зі 195 округів становить 52.45%. Про це свідчать дані ЦВК зі 195 округів (загалом вибори відбувалися на 198-ми округах).

Найвища явка спостерігається у західних областях, зокрема, у Львівський – 70%, Тернопільській – 68,28%, Найнижча – на сході: Луганська область – 32,94%, Донецька – 30,80%.

В місті Києві явка становила 55,86%. Загалом вибори відбувалися в 198-ми округах. 

Про це повідомив уночі 27 жовтня кореспондент інформаційної агенції УНІАН. Натомість інтернет-видання «Українська правда» передає:

«Верховну Раду восьмого скликання обрано в ході позачергових парламентських виборів 26 жовтня і вона є легітимною», –заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.  Про це він сказав на брифінгу в ніч на понеділок.

«Я думаю, що ці розмови про нелегітимність новообраної Ради (у складі 423 депутатів) повинні бути раз і назавжди припинені. Верховна Рада 8-го скликання є обраною, вона відбулася і чекає початку своєї роботи. І це, я думаю, буде достатньо скоро», – заявив Магера 

При цьому він нагадав, що, згідно з Конституцією, Верховна Рада вважається легітимною, якщо обрано не менше 2/3 її конституційного складу. Заступник глави ЦВК нагадав, що в 1994 році Верховна Рада була обрана в складі 388 депутатів. 

«Ніхто не вважав і не вважає її нелегітимною, вона прийняла Конституцію 1996 року», – нагадав Магера.

про це повідомляється на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів