Яценюк оплачує повернення у велику владу

17:47 10 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні експрем'єр двома постами у Телеграм каналі пафосно повідомив, що колишній його уряд поборов газову корупційну мафію.

У першому пості Арсеній Яценюк згадав про боротьбу з корупцією та ліки від неї, пише DailyLviv: "Сьогодні міжнародний день боротьби з корупцією. Її за один день не подолаєш. Системну корупцію здатна здолати системна робота. 

Уряди, які я очолював, запровадили електронне декларування, створили НАБУ і НАЗК, побороли газову корупційну мафію, запровадили систему ProZorro в державних закупівлях. Наша фракція голосувала за створення Антикорупційного суду.

Сьогоднішня влада знищує ці основи. Ціна цьому - не тільки загроза втрати безвізу. Вона може бути набагато вищою - втрата майбутнього.

Верховенство права, захист права власності, прозорі правила і процедури, фахова і підзвітна влада є ключовими елементами чесної держави без корупції.

Президент повинен завершити судову реформу, відновити антикорупційну інфраструктуру, а уряд зобов’язаний будувати чесну і ефективну державну владу та конкурентну ринкову економіку. Це є ліки від корупції".

У другому пості Арсеній Яценюк прокоментував позику Україні від ЄС: "Євросоюз надав Україні 600 млн євро. Це безпрецедентно з огляду на відсутність прогресу за програмою з МВФ. ЄС з Україною. Незважаючи на те, що деякі представники правлячої команди поширюють ахінею про зовнішнє управління замість того, щоб визнати свою нездатність керувати країною. Тепер дефіцит коштів вже не 120, а 100 млрд грн. До кінця року якось дотягнуть. Бюджет ухвалять. Але це жодним чином не вирішує проблеми наступного року. Тобто на папері гроші будуть. А ось в реальності на рахунках без подальших реформ - не передбачається".

Рекламу цих "телеграмних" постів у Фейсбуці Арсеній Яценюк оплатив, що видно зі скріншоту. 

Два роки тому саме 10 грудня Яценюк і Гриневич розпочали на Львівщині дочасну передвиборчу кампанію, – аналітик.

Яценюк оголосив свою відставку з посади прем’єра України (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів