Янукович здав Путіну незалежність України, – експерт

19:07 23 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: filbo.ru

Бо той, як висловився член програми «Росія-Евразія», «дієво пояснив – якщо підпише угоду про асоціацію з ЄС, то переламає йому всі кістки».

Угодами в Москві 17 грудня Янукович зробив себе, а значною мірою – й Україну, залежними від Росії. Про це заявив в інтерв'ю «KyivPost» Джеймс Шерр – член програми «Росія-Евразія» в Лондонському науковому центрі «Chatham House».

На його думку, своїм небажанням виконувати вимоги МВФ і ЄС, що могло б поліпшити становище економіки країни , Янукович поставив себе у безвихідну ситуацію. «Путін дієво пояснив Януковичу, що, якщо той підпише угоду про асоціацію з ЄС, він, (Путін), переламає йому всі кістки. І продемонстрував, як це буде», – пояснив експерт.

Шерр стверджує, що голова РФ пригрозив нищівним ударом по ключовим галузям украиских економіки, який би зачепив і найбільш актуальні для самого Януковича промислово-фінансові інтереси. Тепер, переконаний експерт, мова вже не йде про вступ до Митного союзу – зміниться сам прінцип побудови відносин між країнами.

«Нові рамки будуть побудовані на взаємозалежній, міжсекторальній інтеграції, іншими словами – на включенні Росії у відносини власності та управління ключовими секторами української економіки», – підкреслює Шерр.

Якщо допомога від західних партнерів грунтувалася на чітких вимогах і могла принести користь Україні, то допомогу Росії , дозована з Москви, як вважає експерт, здатна тільки культивувати «слабкість і раболіпство». «Коли Путін перекриє кран, то Україна опиниться в тій же ситуації, що й раніше, а, можливо, ще й у гіршій», – відзначає експерт.

Як інформував «Щоденний Львів», Захід пропонував Україні 20 млрд. євро, але Янукович перетворився на «кульгаву качку», його капітуляція у Москві – гірше вступу до Митного союзу, утім, де-факто Україна – в ньому, а якщо Україна повернеться до ЄС, то Росія відкличе свою позику.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів