Янукович зачитав із папірця кремлівські штампи й вимагав не давати гроші Україні (відео)

11:55 11 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Натомість відповідати на запитання журналістів він у вівторок не наважився.


Відео: RT Russian

Янукович обмежив свій сьогоднішній вихід до представників ЗМІ у Ростові-на-Дону, який транслював телеканал «Espreso.tv», зачитуванням із папірця звернення, в якому дослівно повторив те, що заявляють щодо України Путін та російські телеканали. Але передусім він повідомив: «Ходять різні чутки про мене. Хочу сказати, що я живий. Хоча не можу сказати що чую себе добре, бо не можу без глибокої страшної тривоги бачити те, що відбувається в Україні».

Утім, Янукович дуже швидко перейшов від свого психологічного стану до власного бачення подій в Україні, зачитавши з папірця такі штампи кремлівської пропаганди: «За ширмою чинного уряду в країні діє банда ультра націоналістів і фашистів. Вони силою захоплюють органи самоуправління, звільняють міліціонерів, міста патрулюють люди в масках. Вони звільняють вищих армійських офіцерів. Вони хочуть поставити армію під прапор Бандери. Я хочу спитати у покровителів цих темних сил на заході. Ви осліпли? Ви втратили пам'ять? Забули що таке фашизм?».

Відтак Янукович пообіцяв оскаржити рішення уряду США про надання фінансової допомоги Україні, стверджуючи: «Законодавство США забороняє фінансувати уряди країн, які прийшли до влади внаслідок збройного перевороту, чи якихось інших протизаконних дій.  Я звернуся до Конгресу США, Сенату та Верховного суду США. Ви не маєте права давати гроші цій країні, ви не маєте права фінансувати бандитів».

Причому не давати Україні гроші Янукович вимагав попри свої прогнози про погіршення соціально-економічної ситуації в Україні. У ньому він звинуватив, звісно ж, нову українську владу, додавши: «Я тут ні до чого».

Янукович заявив також, що президентські вибори в Україні, призначені на 25 травня, – нібито нелегітимні та незаконні, й запевнив: «Як тільки буде можливість, рано чи пізно – а скоріше рано, я повернуся до Києва».

Після зачитування свого звернення він не став відповідати на питання журналістів та покинув зал. Українські ЗМІ зауважили також, що під час виступу перед пресою Януковича, котрий називає себе «єдино чинним президентом», у залі був відсутній президентський штандарт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів