Янукович підписав п'ять репресивних «законів» – ЗМІ

23:12 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Зокрема – про заочне кримінальне провадження, спрощення зняття недоторканності з депутатів, судоустрій і статус суддів, відеофіксацію порушень правил дорожнього руху і відповідальність за правопорушення під час футбольних матчів.

Про це газеті «Дзеркало тижня. Україна» повідомило джерело в патронатній службі президента. Мова йде про закон «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (автори - регіонали Володимир Олійник і Вадим Колесніченко), закон про зміни до регламенту Верховної Ради (щодо спрощення процедури зняття недоторканності з депутатів), законі «Про відповідальність за адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі», закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів і закон про внесення змін у Кримінальний процесуальний кодекс щодо заочного кримінального провадження.

Разом з тим, як повідомило газеті «Дзеркало тижня. Україна» високопоставлене джерело в «Партії регіонів», «95% депутатів з фракції самі не знали, за що вони голосують». Такій же кількості членів фракції «регіоналів», які запитували голову Ради Володимира Рибака про доцільність їх голосування, спікер відповів, що на прийнятті цих законів наполягав президент при особистій зустрічі.

У четвер більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції – голосами членів фракцій Партії регіонів, КПУ, а також деяких позафракційних. «За» частину цих законів голосували одразу за основу та в цілому, й без електронної системи – підняттям рук. Опозиція вже назвала сьогоднішні голосування у Верховній Раді «державним переворотом».

Як повідомляв «Щоденний Львів», влада перетворює Україну на «Білорусь-2».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів