Вишиту мапу України з потаємними посланнями покажуть у Львові у День Незалежності

15:23 5 серпня 2021 р.

Фото до новини

На 30-й День Незалежності України проєкт, у якому взяли участь 70 учасниць з 20-ти областей, продемонструють у Львові.

Унікальну карту України експонуватимуть у Львові з 20 до 27 серпня. У День Незалежності України, 24 серпня, під час урочистих святкувань, мапу розмістять біля пам‘ятника Тарасу Шевченку. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.  

«Art Map Ukraine» - це проєкт, який об’єднав 70 майстринь з 20 областей України і не тільки (також є учасниця з Ізраїлю, що має українське коріння) для створення вишитої рельєфної мапи нашої країни.

Участь у проєкті взяла і львів’янка Марта Стефура – дизайнерка прикрас, художниця, учасниця міжнародних виставок, лауреатка і переможниця міжнародних конкурсів, учасниця мистецьких проектів, благодійниця і меценатка.

Вишита рельєфна мапа України складається з 70 фрагментів розміром 10х10 см. Загальний розмір полотна - 70х100 см, використано більше 40 різноманітних технік і більше 40 видів матеріалів.

Особливістю вишитої карти є фрагменти білого фону, на яких майстрині змогли передати символічні та патріотичні ідеї. Також мапа містить у собі таємні послання, що дівчата вишивали на фрагментах ще до початку основних робіт: "Процвітай, моя Україна", "Ми єдині", "Крим - це Україна" , "Борітеся - поборемо!", "Тобі не можна не цвісти", "Ти в моєму серці" - ці та багато інших гасел і цитат наповнюють карту змістом зсередини.

Вишиту карту України з успіхом презентували раніше у Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій і Миколаївській областях.

Організаторки і авторки проєкту «Art Map Ukraine»: Ольга Петлюк - дизайнерка прикрас, співвласниця бренду "Olivik jewelry" (м. Вінниця), Яна Кравець - художниця - ілюстраторка, графічна дизайнерка (м. Вінниця).  Презентація у Львові відбувається за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА і ГО «Арт студія Івони Лобан».

 Львові ветерани російсько-української війни покажуть своїх фронтових собак

Нікчемна реакція Кремля на історичну правду, яку відновлюють у Львові

Президент наказав посилити захист кордонів України (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів