Вибори на Донбасі – після виведення всіх незаконних військових формувань, – Президент

13:48 2 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не розпочне війну на Донбасі, а для виборів необхідне виведення всіх незаконних військових формувань.

Президент повідомив про це в інтерв'ю німецькому журналу «Spiegel». Зеленський запевнив у ньому: «У будь-якому випадку я не розпочну війну на Донбасі».

Президент також окреслив три пріоритетні питання, які має намір обговорити на Нормандському саміті. За його словами, першочерговим пріоритетом є обмін полоненими. Зеленський упевнений, що Франція та Німеччина підтримують це, і «не бачить, чому Росія може бути проти цього».

Другим пріритетом Президент назвав перемир’я. Щодо виборів на Донбасі Зеленський наголосив, що для проведення виборів необхідне виведення всіх незаконних військових формувань.

«Вибори проходять за українським законодавством. І український закон виключає присутність бойовиків», – заявив сказав Президент і додав, що всі українські партії повинні мати доступ, спостерігачі, журналісти, ОБСЄ, ЦВК.

Зеленський запевнив: «Коли ці три моменти будуть вирішені, ви побачите, чи всі ми хочемо закінчити війну. Ми самі цього точно хочемо. Але тоді ми побачимо, чи дійсно цього хоче Росія».

Як інформував «Щоденний Львів», Голова Верховної Ради Дмитро Разумков запевнив, що «червоні лінії» на Донбасі залишаються незмінними.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів